Victoria 04 wint halve finale districtsbeker

16-04-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Voor de competitie weet Victoria’04 zich in degradatiegevaar. De bekerwedstrijd van zaterdag 15 april in Capelle tegen SVS werd door de Vlaardingse formatie gezien als opstap naar de laatste beslissende competitiewedstrijden. In de competitie bleek SVS een maatje te groot, maar Victoria’04 knokte zich naar de bekerfinale door een knappe 1-2 overwinning.

In de eerste helft bood een gemotiveerd spelend Victoria’04 goed tegenspel aan de thuisclub. SVS mocht het spel maken, maar in de omschakeling kwam Victoria’04 enkele keren gevaarlijk door. De achterhoede van Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten om niet een achterstand op te lopen. Doelman Michel Zuur werd volop getest en laatste man Lars van der Borden haalde een bal weg van de doellijn. Na ruim een half uur spelen kwam Victoria’04 verrassend op voorsprong. Martin Kooij werd even buiten het strafschopgebied onjuist afgestopt. Linkspoot Jur de Visser belastte zich met de vrije trap en schoot de bal fraai in de touwen: 0-1. Kort voor de rust weerhield doelman Michel Zuur SVS van de gelijkmaker door op het laatste moment met een sliding de bal voor de voeten van een aanvaller van SVS weg te werken.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde gelijk opgaande spelbeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam SVS steeds meer risico om een doelpunt te forceren. Hierdoor kreeg Victoria’04 alle ruimte op het middenveld om counters op te zetten en kreeg ook de beste mogelijkheden. Eerst werd Donny van Balen nog afgestopt in kansrijke positie. Maar in de daarop volgende tegenaanval wist hij de doelman van SVS wel te passeren: 0-2.

SVS stroopte nogmaals de mouwen op, want het legde zich niet neer bij een nederlaag. Victoria’04 kwam goed weg, toen een vrije trap keihard tegen de paal werd geschoten. Het doel van Victoria’04 kwam in de spannende slotfase onder hoge druk te staan. Kort voor tijd scoorde SVS dan toch tegen via een vrije trap: 1-2. Victoria’04 speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en kroonde zich tot ware cupfighter.

De finale wordt op zaterdag 20 mei om 12.00 uur gespeeld bij ARC en de tegenstander is dan SVV (zondag).

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Kevin van Rooijen, Nick van Santen (65: Calvin Jongejan), Lars van der Borden, Rick Pleijsier, Sjors van der Linden, Fabio van Veen (80: Kevin van der Meijs), Glenn de Visser (70: Alexson Robert), Donny van Balen, Jur de Visser, Martin Kooij.

Gerelateerd