Victoria onderuit bij HBSS

• 29-01-2017
VOETBAL – HBSS en Victoria’04 begonnen voorzichtig aan de derby. Beide ploegen wilden geen fouten maken bij aanvang van de wedstrijd. Doelman Michel Zuur werd meteen getest in de openingsminuut na een vlot lopende aanval van HBSS. De slag werd geleverd op het middenveld en bij balverlies kozen beide teams voor omschakeling naar de aanval. Ronaldo Schippers kwam gevaarlijk voor het doel van HBSS, maar zijn inzet verdween naast het doel. Na een half uur spelen leidde balverlies op het middenveld tot een vrije trap voor HBSS. Deze werd zorgvuldig voor het doel van Victoria’04 gebracht en bereikte een vrij staande HBSS-aanvaller die geen moeite had om van dichtbij de 1-0 aan te tekenen.

Binnen tien minuten verdubbelde HBSS de voorsprong bij een scrimmage voor het doel van Victoria’04. De hard en strak ingeschoten bal verdween in het doel van Victoria’04: 2-0. Victoria’04 zette alles op alles om de aansluitingstreffer nog voor de rust te maken. Die opzet slaagde toen vlak voor rust een verre bal van Lars van der Borden de vrij staande Donny van Balen bereikte die met een lob de doelman van HBSS wist te passeren: 2-1.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Beide teams zochten waar mogelijk de aanval. Naar mate de wedstrijd vorderde legde HBSS het accent op het behouden van de voorsprong en liet Victoria’04 het spel maken. De Vlaardingse voorhoede bleek niet bij machte om de Schiedamse verdediging pijn te doen. Keer op keer liep de aanval vast in de hechte achterhoede van HBSS. Een vrije trap van Fabio van Veen verdween rakelings over het doel van HBSS. Een kwartier voor tijd werd invaller Richard Reith na twee keer geel van het veld gezonden, waardoor Victoria’04 met een numerieke minderheid kwam te staan. Desondanks werd alle risico genomen om de gelijkmaker te forceren. In de omschakeling was HBSS gevaarlijk met een aantal counters. In de spannende slotfase veranderde uiteindelijk niets meer aan de stand.