Victoria pakt punt tegen titelkandidaat Berkel

• 09-04-2017
VOETBAL - Titelkandidaat Berkel was voor Victoria’04 een taaie tegenstander. Berkel kwam het vaakst in balbezit, maar Victoria’04 wist knap stand te houden en kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Kort na de hervatting werd Fabio van Veen met een tweede gele kaart van het veld gezonden en moest de thuisclub met een numerieke minderheid de strijd aangaan. De tot 2-0 opgebouwde voorsprong werd door een sterk aanvallend Berkel tien minuten voor tijd omgebogen tot een 2-2 gelijke stand.

Vooraf leek het een ongelijke strijd te gaan worden. Titelkandidaat Berkel kent nauwelijks puntverlies en een tegen degradatie vechtend Victoria’04 sprokkelt moeizaam de punten bij elkaar. Victoria’04 liet in de eerste helft Berkel het spel maken. Bij balverlies van de bezoekers werd getracht in de omschakeling Berkel pijn te doen. De verdediging van Victoria’04 hield knap stand. Keer op keer werden de aanvallende acties van Berkel een halt toegeroepen. De thuisclub kreeg een aantal kleine mogelijkheden, die onbenut bleven, Kort voor de rust belandde een voorzet van Fabio van Veen op het hoofd van de hoog opspringende Oscar Knecht, die fraai afrondde: 1-0.

Kort na de pauze liep Fabio van Veen onnodig  tegen een tweede gele kaart aan. Met tien spelers bleef Victoria’04 zeer gemotiveerd spelen. Het aanvallend spelende Berkel moest alert blijven op de counters van de thuisclub. Uit een hoekschop kopte Lars van der Borden Victoria’04 naar 2-0. Tien minuten hierna kwam Berkel terug in de wedstrijd met een geplaatste kopbal: 2-1. Naar mate de tijd verstreek werd de wedstrijd alleen maar spannender. Glenn de Visser zag een keiharde inzet over de lat gewerkt worden door de doelman van Berkel. In de hectische slotfase trok Berkel dan toch de stand gelijk: 2-2 dankbaar gebruik makend van balverlies bij de thuisclub. Beide teams bleven waar mogelijk de aanval zoeken om alsnog de volle winst binnen te slepen. Berkel was het dichts bij de overwinning, maar wist de uitblinkende doelman Michel Zuur en zijn verdedigers niet te passeren.