Victoria redt het net niet in nacompetitie

• 25-05-2016
VOETBAL - De zaterdagvoetballers van Victoria’04 waren in de terugwedstrijd (formaat: thriller) zeer dicht bij een grote stunt. De eerste wedstrijd in de strijd om promotie-degradatie was in Vlaardingen door Bolnes met 0-2 gewonnen. In Ridderkerk moest na een 0-3 tussenstand de ploeg van Ton Rekelhof uiteindelijk in de verlenging toch capituleren: 3-3.

Victoria’04 zette alles in op de aanval en startte met een driemans achterhoede, want de 2-0 achterstand moest worden weggepoetst. Vanaf de aftrap werd de Vlaardingse ploeg bijna overlopen door de snelle buitenspelers van Bolnes. Met kunst en vliegwerk en enig fortuin werd de thuisclub in de openingsfase de kansen op doelpunten onthouden. Naarmate echter de wedstrijd vorderde kwam het collectief sterk spelende Victoria’04 in een flow. Keer op keer leed Bolnes op het middenveld balverlies, waardoor de Vlaardingse formatie de aanval kon voeden. De doelman van Bolnes wist in de 15de minuut nog onheil te voorkomen door een knappe redding op een gevaarlijke kopbal van Jorge Gomes. Het spel golfde over en weer, maar Victoria’04 bleef goed tegenspel bieden. In de 25ste minuut opende Raymon Lingen de score door de bal van dichtbij in het doel van Bolnes te werken na een messcherpe voorzet van Jorge Gomes: 0-1. Bolnes bleek aangeslagen door deze treffer en het was nauwelijks bekomen van deze tegenslag of Donny van Balen scoorde 0-2. Na een assist van Fabio van Veen omspeelde Donny van Balen behendig zijn tegen stander om fraai af te ronden. Aan de overzijde moest doelman Michel Zuur al zijn talenten aanspreken om de nul vast te houden.

Tweede helft

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld en de spanning in en buiten het veld nam alsmaar toe. Bolnes kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar faalde in de afwerking mede door de geconcentreerd spelende laatste linie van Victoria’04. De slag op het middenveld werd op punten gewonnen door Victoria’04, maar Bolnes bleek aanvallend zeer sterk via de vleugels. In de omschakeling werd het doel van Bolnes onder vuur genomen door de bezoekers. Vervolgens werden in de 65ste minuut de Vlaardingse supporters op hun wenken bediend. Selim Altuntas gaf over de linkervleugel na een solo een bal op maat op Donny van Balen, die de kans beheerst afrondde: 0-3.

Hierna startte voor beide teams een slijtageslag, want Bolnes gaf vol gas en Victoria’04 moest vol aan de bak in de wetenschap dat de tweede ronde nu haalbaar was. In de 75ste minuut scoorde Bolnes toch de belangrijke treffer: 1-3 gebruikmakend van een misverstand bij een luchtduel tussen doelman Michel Zuur en verdediger Bob Planken. Maar Victoria’04 rechtte de rug en bleef jagen op de bevrijdende treffer. De kansen kreeg het in de slotfase via Donny van Balen (schot voorlangs), Jorge Gomes (bal op de paal), Bob Planken (bal van de doellijn weggewerkt). Het fel aandringen van de Vlaardingse formatie werd hen bijna fataal. Maar ook Bolnes zag geen kans een wijziging in de stand aan te brengen in de inmiddels door de spanning bloedstollende wedstrijd.

De gelijke stand en het gelijke doelsaldo betekende 2 keer een kwartier verlenging. In die fase bleken de krachten bij de spelers van Victoria’04 nagenoeg opgebrand en kwam Bolnes – weliswaar ook op de laatste benen lopend – terug tot 2-3 in het eerste kwart en in de slotminuut op 3-3. Waarmee een einde kwam aan het avontuur in de nacompetitie voor Victoria’04 en Bolnes zich plaatste voor de tweede ronde.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden (44: Kevin van Rooijen), Bob Planken, Fabio van Veen, Donny van Balen (110: (Carlos Gomes), Sjors van der Linden (60: Calvin Jongejan), Martin Kooij, Jorge Gomes, Raymon Lingen.