Victoria wint van Leonidas

• 03-04-2016

VOETBAL – Bij de wedstrijd Victoria ’04 tegen Leonidas speelden zaterdag beide ploegen voor de winst, maar de aanval van Leonidas liep zich telkens vast in de foutloos spelende achterhoede van Victoria’04. De Vlaardingse formatie bleek uiteindelijk doeltreffender.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. De slag werd geleverd op het middenveld. Victoria’04 kwam op een snelle dus verrassende voorsprong. Spelmaker Ta’ha Kadri passeerde in de 8ste minuut zijn directe tegenstander over de rechtervleugel en trok de bal laag voor. De bal bereikte de spits Raymon Lingen, die van dichtbij de bal beheerst in het doel van Leonidas plaatste: 1-0. Door deze vroege treffer kon Victoria’04 het accent leggen op het behouden van de voorsprong en trachtte de ploeg het spel van Leonidas vroegtijdig te ontregelen. De Rotterdamse formatie bouwde in de eerste helft een licht veldoverwicht op, maar wist in het strafschopgebied van Victoria’04 niet gevaarlijk te worden. De Vlaardingse achterhoede hield het slot op de deur en doelman Michel Zuur klaarde het vele werk naar behoren. Aan de overzijde kwam de thuisclub een aantal keren voor het doel van Leonidas, maar het wist de Rotterdamse formatie niet meer pijn te doen.

Tweede helft

In de tweede helft bleef Leonidas het vaakst in balbezit, maar het leed keer op keer balverlies. In de omschakeling trachtte Victoria’04 de bezoekers op een grotere achterstand te zetten, doch doelrijpe kansen ontstonden er niet. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Leonidas meer risico om de achterstand weg te werken. Victoria’04 kreeg daardoor meer ruimte om via de vleugels door te stoten. Een schot van Raymon Lingen verdween rakelings over het doel van Leonidas. In de 75ste minuut verdubbelde Victoria’04 de voorsprong. Op een verre ingooi van Ruud Vogel verkeek de Rotterdamse achterhoede zich, waardoor invaller Jorge Gomes de bal voor de voeten kreeg en de bal in de draai in het doel van Leonidas knalde: 2-0.

In de resterende minuten wist Leonidas de nederlaag niet te voorkomen. In de slotminuut speelde Selim Altuntas zich knap vrij, doch zijn schot trof niet het doel van Leonidas waardoor de stand 2-0 in het voordeel van Victoria’04 bleef . Door deze overwinning en de resultaten van de overige teams behoudt Victoria’04 aansluiting met de kopgroep.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Carlos Gomes, Bob Planken, Martin Kooij, Ruud Vogel, Donny van Balen (65: Sem Hartog), Sjors van der Linden (75: Jorge Gomes), Raymon Lingen (82: Gürhan Tüzemen), Ta’ha Kadri, Selim Altuntas.