Victoria'04 boekt belangrijke overwinning

• 30-04-2017
VLAARDINGEN - Zowel Victoria’04 ALS Leonidas, afgelopen zaterdag tegenstanbder van de Vlaardingse equipe, weten zich in degradatiegevaar. Beide teams waren gebaat bij een overwinning. Victoria’04 hield grip op de wedstrijd en liet Leonidas het spel maken. In de omschakeling bleek de thuisclub niet ongevaarlijk. Pas in de slotseconde werd de overwinning veilig gesteld.

Victoria’04 begon sterk aan de wedstrijd en trok meteen het initiatief naar zich toe. Donny van Balen was dicht bij de openingstreffer maar zijn kopbal raakte de lat. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Leonidas steeds vaker voor het doel van Michel Zuur, maar liep zich telkens vast in de Vlaardingse achterhoede. Ook de laatste linie van Leonidas sloot als een huis, waardoor met 0-0 de rust werd bereikt.

Na de pauze kwam Victoria’04 binnen vijf minuten spelen op voorsprong. Een slecht weggewerkte bal bereikte Glenn de Visser die in de draai het net trof: 1-0. Victoria’04 deed hierna er alles aan om de zo gewenste overwinning binnen te slepen en liet het initiatief aan Leonidas. Die tactiek leidde tot enkele hachelijke momenten in het Vlaardingse strafschopgebied. In de 52ste minuut leidde een ongelukkige verdedigende actie van Jacco Hokke tot een strafschop voor Leonidas. Doelman Michel Zuur redde echter knap en gaf Victoria’04 daarmee een boost.

Leonidas bouwde een veldoverwicht op en Victoria’04 kwam nauwelijks nog tot goede aanvallen toe. De thuisclub trachtte te counteren als Leonidas balverlies leed. Eindelijk bereikte in de slotseconde een diepe bal spits en aanvoerder Donny van Balen, die bekwaam afrondde: 2-0. Door deze overwinning verlaat Victoria’04 de laatste plaats en behoudt het uitzicht op de nacompetitie.