Victoria'04 deelt punten met Nieuwerkerk

• 15-01-2023
VLAARDINGEN - De oefenwedstrijd in en tegen Nieuwerkerk werd gespeeld onder erbarmelijke omstandigheden. Een stormachtige wind en sterke slagregens verstoorden de oefenpot. Desondanks speelden beide teams – vooral in de eerste helft – een prima partij voetbal. Victoria’04 begon de wedstrijd enigszins afwachtend om naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken. Aanvankelijk ontstonden er weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen. Waar mogelijk zochten beide teams de aanval, doch de defensies sloten op tijd. Na ruim een half uur spelen belastte Jur de Visser zich met een hoekschop. Zijn indraaiende effectvolle trap werd gedragen door de harde wind. De bal bereikte Roy Meerten, die van dichtbij het leer in het doel werkte: 0-1. Tot aan de rust wist Victoria’04 de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft werd er volop gewisseld om alle spelers speelminuten te laten maken. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede, want de posities werden matiger ingevuld. Na een uur spelen ontstond er een miscommunicatie op het middenveld van Victoria’04. De bal belandde onverwacht bij een vrijstaande speler van Nieuwerkerk, die dankbaar gebruik maakte van de vrije doortocht om doelman Jochem van der Hoff kansloos te laten: 1-1. Het vele wisselen en de weersomstandigheden deden het spelbeeld in het laatste half uur geen goed. Beide teams kregen nog enkele kansjes om de score uit te breiden. Voor Victoria’04 was Rilgilio Ramsubagh dichtbij een treffer, maar zijn inzet trof de binnenkant van de paal. Eindstand: 1-1.