Victoria'04 delft onderspit tegen VFC na strafschoppen

• Arie Noordhoek
  • 09-06-2022
VLAARDINGEN - De wedstrijd in het kader van het Vlaardings VoetbalKampioenschap tussen VFC en Victoria'04 kende geen winnaar. De ploegen deden niets voor elkaar onder en eindigden op 1-1. Uiteindelijk was het VFC, dat de strafschoppen veel beter nam dan de ploeg uit de Broekpolder.

Victoria’04 speelde in de eerste helft enigszins behoedzaam en liet VFC het spel maken. In de omschakeling trachtte Victoria’04 de achterhoede van de Kwekkers te verrassen. Na circa 25 minuten opende VFC de score door na een vloeiende aanval de achterlijn te halen waarna de spits werd bereikt, die de bal achter doelman Jochem van der Hoff plaatste. VFC hield het slot op de deur en liet zich niet verrassen door de snelle aanvallers van de thuisclub.

In de tweede helft kwam Victoria’04 sterker uit de startblokken. Het spel golfde over en weer, maar beide defensies lieten geen steek vallen. Tot een kwartier voor tijd. VFC gaf Victoria’04 opeens meer ruimte om de aanval te zoeken. Een snelle counter bereikte Nailey Girigorie, die voor de nodige onrust zorgde in de laatste linie van de bezoekers. Uit de daarop volgende scrimmage wist Jelle Blankestijn te profiteren door de bal van dichtbij over de doellijn te werken: 1-1. In de resterende tijd werd niet meer gescoord, waardoor het duel moest worden beslist vanaf de stip.

Victoria’04 faalde jammerlijk tot twee keer toe en VFC scoorde viermaal.