Victoria'04 mag blij zijn met punt

04-09-2016 Sport Redactie

VOETBAL – Victoria’04 (zat) speelde zaterdag op eigen terrein tegen HBSS en mocht na afloop van de wedstrijd de handen dichtknijpen met het behaalde punt. Victoria’04 begon de streerkderby voortvarend. Vanaf de aftrap werd HBSS naar achteren gedrongen en opende vrij snel in de vijfde minuut de score. Over rechts werd Donny van Balen bereikt, die zich goed wist vrij te spelen. Zijn pass op maat bereikte spits Raymon Lingen, die van dichtbij geen moeite had om de bal in de touwen te jagen: 1-0.

Victoria’04 dacht een makkelijke middag te krijgen, maar kwam bedrogen uit. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg HBSS steeds meer vat op het slordige spel van de Vlaardingse formatie. De Schiedamse ploeg kreeg steeds vaker balbezit mede door de veelvuldige foute passes van de tegenstander. Victoria’04 wist de bal nauwelijks in de ploeg te houden en verloor keer op keer de slag op het middenveld. De Vlaardingers kwamen een aantal keren goed weg, mede door het goede werk van doelman Michel Zuur. Aan de overzijde kwam Victoria’04 slechts sporadisch voor het doel van HBSS. Mo Bozhar kreeg voor de thuisclub de beste kans, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Victoria’04 speelde te onsamenhangend en moest in de verdediging vol aan de bak. In de 58ste minuut trok HBSS de stand gelijk na een vlot lopende aanval: 1-1. Beide ploegen hielden hierna het slot op de deur en gaven weinig kansen weg. In de slotfase redde doelman Michel Zuur het winstpunt voor Victoria’04 via een aantal onmogelijke reddingen. Achteraf bezien kreeg HBSS te weinig en moest Victoria’04 blij zijn met het punt.

Gerelateerd