Victoria'04 pakt zege tegen Deltasport

• 01-05-2023
VLAARDINGEN - De uitslag doet vermoeden, dat Victoria’04 een makkelijk overwinning heeft behaald in deze Vlaardingse derby. Maar de realiteit was anders. Een bij vlagen uitstekende eerste helft met mooi aanvalsspel sloot Victoria’04 terecht af met een 0-2 voorsprong. Deltasport verzuimde te scoren in de tweede helft.

In de openingsfase werd een goed opgezette aanval afgerond met een fantastisch schot van verdediger Bart van der Hoeven: 0-1. Victoria’04 bleef het vaakst in balbezit en Deltasport trachtte in de omschakeling de gelijkmaker te forceren. Kansjes over en weer, die echter niet benut werden. Tot vlak voor rust de door Nailey Girigorie genomen hoekschop met het hoofd werd afgerond door Rilgilio Ramsubagh: 0-2.

Naar mate de wedstrijd vorderde in de tweede helft, nam Deltasport het initiatief over. Maar de thuisclub beloonde zich niet met doelpunten. Ook Victoria’04 kreeg enkele goede kansen, doch op het scorebord kwam geen wijziging.

Door deze uitslag en de overige resultaten in de competitie zullen Deltasport en Rijnmond Hoogvliet Sport degraderen naar de vierde klasse. Koploper HBSS verloor verrassend van VDL en zal in de volgende wedstrijd tegen het op de derde plaats staande Victoria’04 alsnog trachten beslag te leggen op het kampioenschap.

Het belooft een spannend duel te worden op zaterdag 6 mei in de Broekpolder.