Victoria'04 wint eenvoudig in Rotterdam

• Arie Noordhoek
  • 29-04-2018
VOETBAL - Op het laag geklasseerde GLZ Delfshaven behaalde Victoria’04 zaterdag een eenvoudige overwinning. Victoria’04 controleerde de wedstrijd grotendeels. De thuisclub werkte hard en zocht waar mogelijk de aanval, doch liep zich telkens vast in de achterhoede van de bezoekers. Met minimale krachtinspanning won Victoria’04 de matige partij.

Beide ploegen speelden voor de overwinning. De slag op het middenveld werd gewonnen door Victoria’04 en GLZ Delfshaven was sporadisch gevaarlijk met enkele snelle tegenaanvallen. Doelman Cliff Westdijk wist telkens tijdig in te grijpen. Aan de overzijde was Victoria’04 gevaarlijk met enkele snelle uitbraken van Glenn de Visser. In de elfde minuut opende Victoria’04 de score. Een vloeiende aanval eindigde bij Raymon Lingen, die Donny van Balen op maat bediende: 0-1. Victoria’04 hield het beste van het spel, maar liep zich telkens vast door de acties te ver door te voeren. GLZ Delfshaven bleek niet bij machte om de Vlaardingse formatie pijn te doen. Raymon Lingen en Glenn de Visser waren dicht bij een treffer, doch zij faalden in de afwerking. Kort voor de rust verdubbelde Jelle Blankestijn de score door attent te reageren op een fout in de achterhoede ban GLZ Delfshaven en van dichtbij koelbloedig af te ronden: 0-2.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Een onmachtige thuisclub en een matig spelend Victoria’04 wisten de vooral Vlaardingse toeschouwers weinig te boeien. Het spel golfde over en weer zonder noemenswaardige hoogtepunten. Pas in de 70ste minuut moest de doelman van GLZ Delfshaven gestrekt naar de hoek na een effectvol schot van Glenn de Visser. Kort hierna trokken de invallers Ahmet Alp en Jom Don gezamenlijk ten aanval. De solo-actie van Ahmet Alp eindigde bij de mee opgelopen Jim Don, die beheerst afrondde: 0-3. In de 85ste minuut liet de achterhoede van Victoria’04 even de teugels los, waarvan GLZ Delfshaven profiteerde. De verdedigende actie van Gürhan Tüzemen leidde tot een strafschop, die – tekenend voor de wedstrijd – zeer hoog over het doel van Victoria’04 werd geschoten. In de slotfase bepaalde Jim Don de eindstand op 0-4.