Victoria'04 wint eerste duel in nacompetitie

• Arie Noordhoek
  • 02-06-2019
VOETBAL - Het eerste duel in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse is door Victoria’04 in winst omgezet. Zestienhoven diende de gehele wedstrijd een achterstand weg te werken door Vlaardingse treffers kort in de beginfase en vlak voor het rustsignaal.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Denzel Asmus een voorzet van Nailey Girigorie in het doel werkte: 1-0. Victoria’04 leunde achterover en liet Zestienhoven het spel maken. In de omschakeling trachtte de thuisclub het doel van Zestienhoven te bereiken. Keer op keer liep de ploeg uit Rotterdam zich vast in de gesloten defensie van Victoria’04. Bovendien wist doelman Cliff Westdijk het antwoord op de doelgerichte pogingen. Kort voor de rust maakte invaller Glenn de Visser zich knap vrij en schoot de bal droog binnen: 2-0.

Na de pauze wist Zestienhoven de aansluitingstreffer te scoren gebruikmakend van een verslapping in de achterhoede van Victoria’04. Een vlot lopende aanval over de rechterflank werd fraai afgerond met een geplaatste kopbal: 2-1. Naar mate de wedstrijd vorderde, trachtte Zestienhoven de gelijkmaker te forceren, doch keer op keer stokte de aanval. Victroia’04 bleef zoeken naar een mogelijkheid via de snelle spitsen. In de 67ste was het dan toch raak voor de Vlaardingse ploeg. Een verre ingooi van Lars Kortleven werd doorgekopt door Donny van Balen, waarna de bal voor de voeten viel van Nailey Girigorie en dat betekende voor Victoria’04 de bevrijdende 3-1 stand. Victoria’04 controleerde de wedstrijd en liet Zestienhoven niet dichterbij komen.