Victoria'04 wint opnieuw

• Arie Noordhoek
  • 30-09-2018
VOEWTBAL - Victoria’04 wist ook de tweede competitiewedstrijd in winst om te zetten. Na de 1-2 overwinning op Hermes DVS vorige week werd GLZ Delfshaven met 4-1 verslagen. Gedurende de gehele wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij. GLZ Delfshaven trachtte met countervoetbal Victoria’04 te verrassen, doch moest het hoofd buigen voor de sterkere tegenstander.

Victoria’04 mocht in de eerste helft een veldoverwicht opbouwen door vanuit de verdediging de aanvallen bekwaam op te bouwen. GLZ Delfshaven legde het accent op de verdediging en probeerde in de snelle omschakeling Victoria’04 te verrassen. De achterhoede van de Vlaardingse formatie bleef attent voetballen en heerste in de lucht. Aan de overzijde kwamen Nailey Girigorie en Glenn de Visser in kansrijke positie, maar wisten niet te scoren. Het krachtsverschil werd door Donny van Balen uitgedrukt in de twee fraaie treffers.

Na de rust bleef Victoria’04 het beste van het spel houden. Met vlot lopende combinaties werd GLZ Delfshaven naar achteren gedrukt. Nadat Denzel Asmus Victoria’04 op 3-0 had gezet, maakte GLZ Delfshaven halverwege de 2de helft dankbaar gebruik van concentratieverlies bij de thuisclub. De rechterspits kreeg alle ruimte om vanaf 25 meter met een hard en hoog schot doelman Cliff Westdijk te passeren: 3-1. Kort hierna wist invaller Ahmet Alp de achterlijn te halen na een solo waarna zijn lage voorzet via Denzel Asmus de bal bracht in de voeten van Glenn de Visser, die van dichtbij geen moeite had om de stand op 4-1 te zetten. In het resterende deel kreeg Victoria’04 nog enkele goede mogelijkheden, echter treffers bleven uit.