Victoria’04 gelijk tegen VFC

• Arie Noordhoek
  • 17-12-2017
VOETBAL - In de Vlaardingse derby bleken beide teams niet voor elkaar onder te doen. Victoria’04 kwam vrij snel op achterstand alsmede op een numerieke minderheid door de tweede gele kaart voor doelman Bob Kloppenburg (ex-VFC). De thuisclub knokte zich terug tot 1-1 in de eerste helft. Na de rust counterde een goed spelend VFC naar 1-2, maar kort voor tijd trok Victoria’04 de stand enigszins verrassend toch nog in evenwicht: 2-2. Het uitstekende debuut in het basisteam van Victoria’04 van de nog één dag 17-jarige Jelle Blankestijn (ter vervanging van spits Ramon Lingen) bleek een schot in de roos.

VFC begon goed in de Broekpolder. Met gegroepeerd voetbalspel werd Victoria’04 knap bestreden. De thuisclub verkeek zich op het aanvallend spelende VFC, dat vanaf de aftrap keer op keer gevaarlijk wist door te stoten. Na een overtreding van doelman Bob Kloppenburg kreeg VFC een vrije trap te nemen. Daaruit werd de bal tegen de paal geschoten. Na ruim een kwartier spelen opende VFC de score. Een actie over de rechtervleugel werd beëindigd met een loepzuivere voorzet, waarna de bal werd ingekopt (0-1). Bij de daarop volgende tegenaanval stond de verdediging van Victoria’04 niet goed en doelman Bob Kloppenburg buiten de 16 de bal in de handen nam. Zijn tweede gele kaart betekende dat Victoria’04 drie kwart van de wedstrijd met een man minder moest spelen. Invaller-doelman Cliff Westdijk moest meteen vol aan de bak om VFC van een tweede treffer af te houden. Gaande het duel herpakte Victoria’04 zich enigszins en kreeg steeds meer grip op het spel van VFC. In de 40ste minuut belandde een hoge vrije trap van Jur de Visser op het hoofd van de inlopende Jim Don, die van dichtbij de gelijkmaker binnen kopte (1-1).

In de tweede helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval maar hielden het slot op de deur. VFC wist niet te profiteren van de man-meer-situatie, want Victoria’04 werkte keihard voor een goed resultaat. In de 65ste minuut leidde slordig balverlies van Victoria’04 een counter in van VFC. Cliff Westdijk moest het antwoord schuldig blijven op de lage schuiver: 1-2. Victoria’04 bleef geloof houden in een goed afloop. Op het moment dat het publiek dacht, dat de overwinning voor VFC een feit was, kreeg Victoria’04 in de 88ste minuut een vrije trap te nemen. Donny van Balen schoot de bal keihard in, waarna de doelman van VFC de bal niet klemvast kreeg. In de daarop volgende scrimmage werkte Kevin van Rooijen de bal in het doel: 2-2. In de slotfase zag Victoria;04 nog een doelpunt afgekeurd worden wegens een duwfout. Een terechte uitslag in de eerste derby Victoria’04-VFC op de zaterdag.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Calvin Jongejan (20: Cliff Westdijk), Peter de Klein, Oscar Knecht, Jur de Visser (80: Peter van den Berg), Glenn de Visser, Donny van Balen, Jelle Blankestijn, Jim Don (64: Kevin van der Meijs).