Victoria’04 niet opgewassen tegen SVS

• 25-09-2016
VOETBAL - In de Vlaardingse Broekpolder wist Victoria’04 zaterdag geen potten te breken tegen SVS. De ploeg uit Capelle ad IJssel had een groot deel de wedstrijd controle op het spel en bleek slagvaardiger in het afronden van de kansen.

In de eerste helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel, waarin SVS het vaakst balbezit had. Het behoudend spelende Victoria’04 hield het slot op de deur en de Vlaardingse defensie wist zich gesteund door een klasse-doelman als Michel Zuur. SVS kreeg een aantal kansen, doch attent ingrijpen van de Vlaardingse achterhoede voorkwam erger. Aan de overzijde kwam Victoria’04 sporadisch voor het doel van SVS. Donny van Balen van Victoria’04 was nog het gevaarlijkst bij een tweetal acties maar de 0-0 verdween voor de rust niet van het scorebord.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Victoria’04 kwam weliswaar meer aan aanvallen toe, maar gaf daardoor meer ruimte aan de behendige buitenspelers van SVS. Dat werd de thuisclub fataal in de 52ste minuut. Over links werd de achterhoede op snelheid geklopt: 0-1. Echter, binnen een minuut was de stand weer gelijk. Een directe vrije trap werd door aanvoerder Raymon Lingen beheerst ingeschoten: 1-1.

Victoria’04 trachtte hierna voor de volle winst te gaan, maar kwam bedrogen uit. De Vlaardingse aanval bleek machteloos door het slordige opbouwende spel. Keer op keer kon SVS in de omschakeling gevaarlijk doorstoten. In de 79ste minuut ontstond een paniekerige situatie in de Vlaardingse achterhoede na getreuzel in de laatste lijn. In de daarop volgende flipperkast-situatie wist SVS te profiteren: 1-2. In de slotfase wilde Victoria’04 wel het verlies teniet doen, maar bleek te krachteloos om de nederlaag te voorkomen.