Vijf podiumplaatsen voor Triade

18-12-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Voor dit jaar 2017 was het afgelopen weekend het laatste drukke weekend voor de wedstrijdturnsters van Triade. Zaterdag kwamen de turnsters van de B-selectie in actie in Naaldwijk voor de jaarlijkse meerkamp van Rayon Delfland. Maar liefst vijf medailles namen ze mee terug naar Vlaardingen.

Als eerste van de dag pakte Zara Philips een bronzen medaille, zij turnde heel stabiel haar wedstrijd en haar doel was een radslag op de balk laten zien en hoewel ze er niet mee opbleef, heeft ze haar angst overwonnen en dit doel ook nog behaald. Jaresiah Silos straalde de hele wedstrijd door en vooral met haar nieuwe vloeroefening op muziek en nam het zilver mee naar huis. In ronde drie was het voor Merel de Voogd nog even spannend of zij over de pegasus durfde te springen maar ook zij overwon haar angst en oogstte ook nog eens het hoogste cijfer op dit toestel. Zij maakte de wedstrijd verder heel strak af en eindigde op de tweede plek. In de laatste ronde kwamen hier nog eens twee medailles bij. Jet van Duijvenbode had het wat moeilijk op het toestel balk maar kwam heel stabiel terug op vloer met een hele mooie arabier flik flak wat haar het brons opleverde. In de andere baan steeg Laura Roozendaal boven zichzelf uit, waar zij normaliter veel moeite heeft met balk was zij hier zaterdag foutloos met de hoogste score op dit toestel. Ook op de andere drie toestellen was Laura stabiel en kreeg hierdoor heel verrassend maar verdiend het goud omgehangen, zij mag zich dit jaar rayon kampioen in haar niveau noemen.

Zondag was de beurt aan de jeugd en junior turnsters van de derde divisie in Hellevoetsluis. Na een zwaar programma van een aantal wedstrijdweekenden achtereen, waren de turnsters in de trainingen afgelopen week fysiek erg moe en was het spannend of ze zich alle drie nog een keer konden opladen om een goede prestatie neer te zetten. Zowel Ivory Bosveld bij de Jeugd als Roos Nagtegaal en Liselot van den Boogert bij de Junioren bleken mentaal erg sterk en verrasten zowel zichzelf als de trainsters. Wat een geweldige prestatie zetten zij neer zondag. In een uiterst sterk veld presteerde ze het alle drie om wederom enorme progressie te laten zien en hoewel het absoluut niet vlekkeloos was, was het duidelijk dat zij heel goed met de zware concurrentie mee konden. Het drietal turnde elk meer dan 41 punten individueel bij elkaar en plaatsten zich alle drie knap in de top 10. Meer dan tevreden kan er nu even een paar dagen welverdiende rust gepakt worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date