Vlaardingse derby eindigt onbeslist

• Arie Noordhoek
  • 09-09-2019
VOETBAL - De Broekpolder derby tussen Cion en buurman Victoria’04, die in het teken stond van de opening van de nieuwe kantine van Cion, heeft geen winnaar opgeleverd. De bekerderby eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Victoria’04 trachtte in de openingsfase met aanvallend spel de tegenstander te overrompelen. Het hoge druk zetten betekende inderdaad, dat Cion het accent op de verdediging moest leggen. In de omschakeling bleken de gastheren niet ongevaarlijk. Victoria’04 kwam in die openingsfase goed weg, toen een hoge voorzet de bal via de binnenkant van de paal in de handen deed belanden van doelman Jens Valk. Naar mate de wedstrijd vorderde ontstond er een spannend duel, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden.

Halverwege de eerste helft zette Cion over de rechterflank een counter op. De lage voorzet werd door de inglijdende Jordi de Kimpe in het eigen doel gewerkt: 1-0. Victoria’04 bleef op jacht naar een doelpunt. En dat kwam er ook vlak voor de rust. Vincent van den Bogerd kreeg ruimte op het middenveld, waarna een voorzet op maat op het hoofd van Roy Meerten belandde, die diagonaal afrondde: 1-1.

In het tweede bedrijf bleven beide poloegen strijden voor de winst. Halverwege de tweede helft moest Victoria’04, door twee rode kaarten (Dempsey Varela en Michael Asmus, beiden twee maal geel) met negen man het gelijke spel zien vast te houden en dat lukte. Het had zelfs weinig gescheeld of het negental was er vandoor gegaan met de winst, maar doelman Bryan Struis redde een aantal malen knap en had kort voor tijd het antwoord op een prachtige omhaal van Denzel Asmus.