Vlaardingse sportkampioenen 2017 gehuldigd

05-02-2018 Sport Redactie

Marion Valkenburg met trofee en wethouder Arnout Hoekstra

VLAARDINGEN - In het zwembad, op het voetbalveld, op de sportschool én op het korfbalveld waren afgelopen weekend vier speciale huldigingen. Zwemkampioen Anna van Droffelaar, voetbalcoach Nico Zonne, crossfittalent Marion Valkenburg en het veldkorfbalteam sc Twist 1 werden door wethouder Arnout Hoekstra verrast met de Flip Vethaak trofee. De sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers.

In het bijzijn van vrienden en familie ontvingen de sportkampioenen de prijs voor de categorieën topsport, breedtesport en buitenlandse prestatie. In totaal waren in 2017 voor en door Vlaardingers twaalf sporters/coaches/teams genomineerd bij de gemeente. Met de Flip Vethaak trofee wil de gemeente Vlaardingen sporters inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen.

De 13-jarige Anna van Droffelaar werd vrijdagochtend vroeg als eerste verrast tijdens haar zwemtraining bij ZVVS in de Kulk. Zij ontving de prijs voor haar zwemprestaties op het Nationaal Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK). Anna ontving in 2017 maar liefst 22 keer goud, zes keer zilver en vier keer brons. In 2017 is zij opgenomen tot het regionaal trainingscentrum van de KNZB. Daarnaast zwom Anna ook nog een Nederlands record op de 200 meter schoolslag en 50 meter vrije slag tijdens het kampioenschap op 15 december 2017. Arnout: “Anna is een veelbelovend Vlaardings talent en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van haar gaan horen. Met haar prestaties in 2017 heeft ze nog meer trainingsmogelijkheden en gaat zij uitkomen voor Nederland bij internationale jeugdwedstrijden.”

De 47-jarige jeugdtrainer Nico Zonne werd vrijdagavond in het zonnetje gezet tijdens de voetbaltraining van v.v. Zwaluwen. In 2017 haalde hij zijn KNVB diploma jeugdtrainer. Nico heeft een jaar lang veel en intensief getraind met het vierde jongensteam onder de elf jaar van v.v. Zwaluwen. Arnout: “Hij heeft met zijn team in een regionale competitie met maar liefst 260 teams uiteindelijk de KNVB beker gewonnen. Dat is een mooie prestatie, niet een selectieteam maar juist een team uit de breedtesport dat zover komt.”

De 54-jarige Marion Valkenburg mocht zich in 2017 de fitste vrouw van de wereld noemen. Zij heeft in 2017 op de Cross World Games in Amerika de eerste plaats behaald. Deze hype uit Amerika is een nieuwe manier van Fitness, waarin verschillende manieren van trainen gecombineerd zijn tot één trainingsvorm. CrossFit bevat elementen uit het gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, strongman en veel bewegen. Zaterdag werd zij door Arnout verrast bij CrossFit Vlaardingen. Arnout: “Het is een bijzondere sportprestatie, omdat het voor buitenlanders heel knap is om deel te nemen aan een van origine Amerikaans sportevenement en dan de eerste plek te behalen.”

Het team Twist 1 werd in 2017 gepromoveerd naar de eerste klasse van het veldkorfbal. En daar bleef het niet bij, want eerder werd Twist 2 ook al kampioen en dat is ook het geval bij de C jeugd 1 en 3 en Twist 5. Arnout: “Dit kampioenschap bewijst dat binnen de gehele vereniging een ongedwongen sfeer hangt waar de sportieve ambities ook niet ontbreken.”Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date