VLD Beweeg Mee!

29-09-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN – Van 15 tot 29 september vond de Nationale Sportweek plaats in heel het land. Voor Vlaardingen in Beweging reden genoeg om heel Vlaardingen mee te laten bewegen. Onder het motto ‘VLD Beweeg Mee’ lieten ‘gewone’ Vlaardingers hun sport zien en inspireerden ze andere Vlaardingers om óók in beweging te komen. Ondersteund met allerlei sport- en beweegactiviteiten was er voor ieder genoeg te doen.

Vlaardingse ambassadeurs


Jan van 71 vertikt het bijvoorbeeld om achter de geraniums te gaan zitten. Hij heeft Parkinson, maar dat houdt hem niet tegen; hij tennist nog 3 tot 4 keer per week. En Evy? Evy (11) traint soms al wel 11 uur per week met turnen. Zij vindt het geweldig om nieuwe dingen te leren en wordt er helemaal blij van. Lenie (63) is helemaal geen ‘clubjesmens’, maar eenmaal bij de wandelclub raakte ze verslingerd aan deze gezellige manier van bewegen en wandelt nu elke vrijdag mee. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want ook ambassadeurs Niek, Claudia, Ruben, Inovar en Sigrid hebben hun eigen sportverhaal. Hun verhalen zijn online en offline terug te vinden en als je in Vlaardingen goed hebt opgelet kon je ze zelfs op posters langs de weg zien hangen! Van jong tot oud, van kerngezond tot beperkt; deze Vlaardingse ambassadeurs laten zien dat er voor ieder wat wils is en dat bewegen niet alleen goed, maar ook heel leuk is!
 

Allerlei sport- en beweegactiviteiten


Heel de maand september vonden er ook allerlei sport- en beweegactiviteiten plaats in Vlaardingen, zodat iedereen ook écht in beweging kon komen. Van atletiekochtenden en startersclinics om te leren hardlopen, tot samen buiten bewegen voor ouderen. Van hockey voor ‘ukkies in beweging’ tot een Judokrijgersdag. En van een sportdag voor aangepast sporten en een zweminstuif voor mensen met een beperking tot kennismakingslessen op de sportscholen. Echt voor iedereen iets te doen!
 

Blijven bewegen!


Maar ook al is de Nationale Sportweek nu voorbij, het is het natuurlijk niet afgelopen als het gaat om sport en bewegen. Juist ook nu blijft Vlaardingen in Beweging alle Vlaardingers oproepen om te blijven bewegen. Met allerlei activiteiten, maar ook tal van clubs, verenigingen en initiatieven in Vlaardingen op het gebied van sport en bewegen kun je altijd wel ergens aanhaken of iets vinden dat bij je past! Meer informatie over het sport- en beweegaanbod in Vlaardingen vind je hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date