Voetbaldames Victoria 04 winterkampioen.

Voetbaldames  Victoria 04 winterkampioen.

• 21-12-2015

VOETBAL – Tot en met seizoen 2014-2015 speelden de dames van Victoria ’04 al drie seizoenen in de vierde klasse, en eindigden daarin steeds weer als laatste. Voor dit seizoen werd besloten te degraderen naar de vijfde klasse, en dat bleek een goede keuze. Na acht van de vierentwintig wedstrijden gaan het team als winterkampioen het jaar uit.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd nog gelijk gespeeld, maar de overige zeven wedstrijden werden gewonnen. De huidige nummer twee, Stolwijk, staat nu een punt achter op Victoria ’04 met één wedstrijd minder gespeeld.

De laatst gespeelde wedstrijd van het team op zondag 20 december tegen Laakkwartier werd wel gewonnen, maar niet zonder slag of stoot; Het Victoria dancefeestgala op de dag ervoor, zaterdag 19 december, was van grote invloed op sommige dames die hun normale niveau niet haalden en er werd matig tot slecht gevoetbald. De eerste helft werd afgesloten met 0-0 waarbij Victoria een penalty miste en een licht veldoverwicht had.

In de rust werden de dames door de trainers aangesproken om hun optreden. Na de rust werd het veld wederom betreden tegen de stugge en fysieke Hagenaars en die zelfs op een 1-0 voorsprong kwamen. Met nog negen minuten te gaan kregen de Victoria-dames wederom een penalty, die wel werd benut en iedereen eigenlijk berustte daarop in een gelijkspel, zo leek het. Tot het moment dat er een ‘lob’ werd afgevuurd op de keepster van Laakkwartier, die het tij niet kon keren en de bal achter zich in het net zag belanden .

Deze overwinning was niet verdiend, maar niemand die daar om maalt: als je bovenin meedraait moeten slechte wedstrijden ook gewonnen worden. Het resterende seizoen wat verder gaat in 2016 zal nog een hoop strijd opleveren waarin de kampioen pas in mei bekend is.