Volle winst voor korfballers Twist

• Rene Kooiman
  • 10-10-2018
KORFBAL - Afgelopen zaterdag moest Twist aantreden tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Vriendenschaar is geen onbekende ploeg voor de formatie uit Vlaardingen dus de korfballers Vollewinstgingen goed voorbereid naar hen toe.

Vorige week was het schotpercentage bedroevend te noemen, maar daar was deze keer geen sprake van. Met goede en lange aanvallen wisten ze Vriendenschaar goed onder druk te houden en liep Twist gestaagd uit naar een 3-8 voorsprong. En was er al vroeg in de wedstrijd een belangrijk gat geslagen. De rust ging in met een verdiende 8-14 voorsprong.

In de tweede helft kwam de overwinning van Twist eigenlijk niet meer in het geding. Het scoren ging Twist iets moeilijker af en bij het verdedigen lieten ze wat steekjes vallen, maar over het algemeen was er maar 1 ploeg die het verdiende om te winnen en dat was Twist. Toen de goed leidende scheidsrechter voor het laatst floot stond er een stand van 15-21 op het scorebord.

Aankomende zaterdag staat de belangrijke wedstrijden tegen mede koploper KOAG op het programma om 15.30 uur in Krimpen aan den IJssel.