Voorronde NK jeugdvoetbal bij VFC

23-08-2018 Sport Redactie

VOETBAL - De voorronden van het NK Jeugdvoetbal West II districtskampioenschap zijn dit jaar toegewezen aan VFC. Op zaterdag 25 augustus zijn de voorronden op het sportcomplex van VFC Vlaardingen. De winnaars van de verschillende districtskampioenschappen plaatsen zich voor het Nederlands kampioenschap dat in 2019 zal worden gespeeld.

Eén van de voorwaarden van organisator Voetbal Talenten Toernooi (VTT) is dat VFC deze dag voorziet in een gezondere kantine. Ofwel, een bewuste keuze deze dag voor minder suikervolle dranken, geen frituur en sigaretten of alcoholische dranken. Maar wel met lekkere broodjes en andere (gezonde) lekkernijen en met minder calorierijke limonade.

In het kader van onze gezamenlijke Maatschappelijke betrokkenheid hebben zowel JOGG, Vlaardingen in Beweging (ViB), VFC als Fernhout Fysiotherapie de handen ineen geslagen om van deze dag - naast het voetbal - een succes te maken! 

Deze dag zijn er allerlei initiatieven om bewuster om te gaan met bewegen, eten en drinken:
- Vlaaringer Gemeente Pils.
- Smoothiefiets.
- Adviezen van een diëtiste.
- Adviezen over voorkoming en genezing van jeugdsportblessures.
- Diversiteit aan gezond eten en drinken

Maar uiteraard gaan bovenstaande initiatieven en activiteiten hand in hand met het voetbal. De teams gaan strijden om een plek in de finales van 2019.
iedereen is welkom vanaf 10.00 uur, de prijsuitreiking is om 16.00 uur. 

Gerelateerd