Warmtepanelen gaan zwemwater De Kulk verwarmen

26-02-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag zijn bij zwem- en recreatiebad de Kulk werkzaamheden gestart om het bad meer duurzaam te maken. Het bad zal worden voorzien van veertig warmtepanelen. Deze panelen worden door middel van leidingen verbonden met de drie buffers, waarin de opgewekte warmte rechtstreeks zal worden afgegeven aan het zwembadwater. Ter voorbereiding van de plaatsing van de panelen wordt de dakbedekking aangepast.

De werkzaamheden zijn een vervolg op aanpassingen die vorig jaar zijn ingezet. In 2018 is een groot deel van de verlichting vervangen door energiearme LED-verlichting. Daardoor is nu tachtig procent van de oppervlakte binnen de Kulk duurzaam verlicht. Daarnaast is de filter van het recreatiebad voorzien van 40 centimeter koolstof. Het voordeel hiervan is dat op een natuurlijke wijze schadelijke stoffen in het water worden afgebroken. Hierdoor hoeft minder zwembadwater via het riool te worden weggespoeld.

Overigens is bij de bouw van het zwembad, ruim twintig jaar geleden, rekening gehouden met voorzieningen die het gebruik van energie tot een minimum beperken. Zo worden de toiletten doorgespoeld met gerecycled zwembadwater. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het opvangen van extra zonnewarmte, dat wordt gebruikt om de lucht voor te verwarmen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden half april afgerond.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date