Waterpolocoach Marco de Zwart verrast met sportprijs

10-03-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers heeft zaterdagavond 7 maart Marco de Zwart verrast met de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport.

Marco werd de nieuwe trainer van Dames 1 van Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam (ZVVS) na het seizoen 2017/2018. Het lukte Marco vervolgens om met een hecht team waterpolosters in het jaar na degradatie in 2019 ongeslagen kampioen te worden in de 2e klasse bond. De coach wist bovendien met de waterpolosters na twee promotiewedstrijden weer terug te keren naar de 1e klasse bond.

Eerder  afgelopen week kreeg Ria Bronsema-Kampers de Flip Vethaaktrofee in de categorie Topsport. Na zich in 2018 als 3e te plaatsen bij het NK Tripletten is zij in 2019 Nederlands Kampioen Tripletten geworden. Tripletten is een spelvorm van de sport Petanque. Ria is de eerste Nederlands Kampioen van JBC Vlaardingen. Ria werd dit najaar ook door de Nederlandse Jeu de Boules Bond uitgezonden naar het WK in Cambodja, waar zij een plek bij de beste 8 van de wereld wist te behalen.

Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Ria en Marco, van harte gefeliciteerd!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date