Wederom winst Korfballers Twist in stadsderby!

• 18-01-2016

KORFBAL - Ook de tweede stadsderby van het seizoen is door de korfballers van S.C. Twist positief afgesloten. In de heenwedstrijd gaf de ploeg uit Vlaardingen West nog bijna de overwinning uit handen, dit keer was het minder spannend. Na een ruststand van 7-7 liep Twist na rust uit naar een 14-18 overwinning.
S.C. Twist startte de wedstrijd voortvarend en had al snel een 0-2 voorsprong te pakken. KV Vlaardingen liet daarna echter zien dat Twist geen gemakkelijke middag zou krijgen in sporthal de Holy. Na tien minuten keek Twist tegen een achterstand aan (3-2) en had de ploeg moeite om de korf te vinden. Het was Vlaardingen dat in de eerste helft telkens als eerste scoorde, waarna Twist iedere keer de gelijkmaker op het scorebord wist te krijgen. Een voorsprong pakken lukt de ploeg van Robert Boomstra nog niet.

Tweede helft

In de tweede helft moest Twist duidelijk een tandje bijschakelen om KV Vlaardingen te verslaan. De ploeg kwam gelukkig scherp uit de kleedkamer en pakte een 8-10 voorsprong. Dit keer moest Vlaardingen in de achtervolging, maar door sterk verdedigend werk van Twist lukte dit niet. Na de 9-10 was het Twist dat drie keer in drie minuten scoorde. Toen vervolgens ook de 9-14 en 9-15 op het scorebord verscheen, was de wedstrijd gespeeld. Vlaardingen scoorde nog wel een aantal keren, maar Twist bleef netjes mee scoren. De spanning was uit de wedstrijd en Twist kon twee belangrijke punten bijschrijven.

Door de overwinning staat Twist nu in de ruime middenmoot. Er lijkt een gaatje te zijn geslagen met de onderste drie ploegen, al zullen er nog zeker een aantal punten verdiend moeten gaan worden in de tweede helft van het zaalseizoen. Volgende week is daarvoor de eerste kans in de eigen Westwijkhal. De nummer twee van de poule (Maassluis) komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00.