Weer nieuw succes voor zeiler Pim van Vugt!

19-07-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN – Hij heeft met zijn zus Lisa meer dan eens een wereldkampioenschap behaald bij het zeilen en werd door de wethouder vorig jaar nog gehuldigd met de Vlaardingse sportprijs . Momenteel werkt Vlaardinger Pim van Vugt aan zijn Olympische droom en van tijd tot tijd bericht hij even hoe het gaat en waarmee hij bezig is. Afgelopen week was hij in Medemblik en haalde ook daar weer een nieuw succes:

,,Afgelopen week heb ik tussen al het varen in de Olympische 49er klasse, het Wereldkampioenschap Musto Skiff in Medemblik (NL) gevaren. De musto skiff is van dezelfde bouwer en soort boot als de 49er alleen vaar je deze boot in je eentje. Samen met mijn coach zijn we eind mei naast alle trainingen en wedstrijden in de 49er, gaan trainen en oefenwedstrijden gaan varen in de Musto skiff. Ik heb 16 dagen in deze boot kunnen trainen voordat het WK met 92 boten van start ging. We hebben van maandag tot en met zaterdag 14 wedstrijden kunnen varen.

Mijn doel was om de top 10 te halen, ik wist dat ik niet veel voorbereiding had, maar dat leek mij nog wel haalbaar. Uiteindelijk ben ik 12-e geworden, met 2 punten buiten de top 10, dat is jammer. Maar ik ben wel Jeugdwereldkampioen geworden in deze klasse, dat was dan nog wel een mooie opsteker. Het is zeker een bootje dat een aantal overeenkomsten heeft met de olympische 49er klasse en ik ga zeker nog een keer meedoen’’.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date