Wethouder geeft startsein zwem4daagse

11-06-2016 Sport Redactie

ZWEMMEN - Meer dan 100 deelnemers doen mee aan de Vlaardingse zwemvierdaagse en dat overtreft alle verwachtingen. Op dinsdag 14 juni om 18.00 uur zal wethouder Arnout Hoekstra in zwembad De Kulk, het startsein geven. Elke dag wordt 300, 600 of 900 meter gezwommen om na afloop de zwem4daagse medaille te krijgen en natuurlijk ook om een sportieve prestatie te leveren.

Om de zwem4daagse mogelijk te maken hebben de zwemmers en waterpoloërs van  ZVVS en de zwemmers en onderwaterhockeyers van de Vlaardingse Reddingsbrigade hun trainingsuren tussen 18.00 uur en 20.30 uur opgeofferd en als vrijwilligers zorgen ze er ook voor dat toezicht en veiligheid gewaarborgd zijn.

De zwem4daagse is vele jaren weg geweest uit Vlaardingen, velen hebben mooie herinneringen aan  de feestelijke zwemvierdaagsen in de buitenbaden van Vlaardingen. De  voorgangers van ZVVS maakten er toen een grandioos sportevenement van. ZVVS is voorzichtig begonnen om te zien of er belangstelling zou zijn en daarom is deze eerste vierdaagse sober opgezet, helemaal gericht op de sportieve prestatie.

Nu de belangstelling zo groot is zijn er al ideeën om het volgend jaar grootser aan te pakken, de data in 2017 zijn al bekend, van maandag 12 juni tot en met donderdag 15 juni.

Gerelateerd