Winst CION in oefenwedstrijd

• 06-09-2017
VOETBAL - In een wedstrijd tegen het Rotterdamse LMO won CION gisteren, met een elftal dat op maar liefst 9(!) plaatsen gewijzigd was ten opzichte van afgelopen zaterdag, eenvoudig met 6-2.

CION kwam op voorsprong door de van PPSC overgekomen Eeren Ercan, die een corner in een keer achter de verbouwereerde doelman werkte. De van Blijdorp overgekomen aanvallers Gino Martis en Rachdi Lartey waren vervolgens een ware plaag voor de LMO defensie en het was dan ook Martis die CION op 2-0 en 3-0 schoot, wat tevens de ruststand was.

Na rust deed LMO wat terug na onoplettendheid in de CION verdediging: 3-1. Met een 'wereldgoal' van ongeveer 25 meter van Noh Bereket, die de bal met 'een streep' achter de doelman knalde, was de marge weer drie doelpunten.

Twee jonge debutanten werden in de tweede helft binnen de lijnen gebracht: Kenneth Bel en Sonny Assenberg, die zijn overschrijving vanaf Victoria '04 eerder ingetrokken had. Bel luisterde zijn debuut op met een doelpunt, waarbij hij met een droge knal in de hoek de LMO keeper kansloos liet:5-1. Wederom was het Martis die daarna het net wist te vinden en zijn hattrick compleet maakte: 6-1. LMO deed vlak voor tijd nog wat terug, de eindstand bepalend op 6-2.

Het moet gezegd worden dat CION een stuk ruimer in zijn spelers zit dan vorig seizoen en de keuze voor de trainer zal lastig zijn over wie er aanstaande zaterdag uit bij DVO '32 aan de aftrap (14:30 uur) zullen verschijnen.