Winst voor korfballers Twist

• Rene Kooiman
  • 28-11-2022
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond dan de eerste wedstrijd in de zaal op het programma voor de selectie van Twist en wel tegen Dijkvogels uit Maasdijk.
Door de afwezigheid van Roos Boersma (blessure) en Judith vd Bie (werk) maakte de zusjes Vera en Anne Klootwijk hun debuut in het 1e van Twist.

De wedstrijd liep de eerste 20 minuten een beetje stroef voor Twist en zodoende stond er een 6-6 stand op het scorebord. Nadat er twee heren van vak waren verwisseld ging het beter draaien, zowel aanvallend als verdedigend, en liep de Vlaardingse ploeg uit naar een 7-11 ruststand.

Na de rust kreeg Twist echt de overhand en wist regelmatig de korf te vinden en Dijkvogels van het scoren af te houden. Na 15 minuten in de tweede helft stond er zo een terechte voorsprong op het scorebord van 9-17. Hierna leek het wel of Twist een beetje gas terugnam en wat tot gevolg had dat er wat slordig werd gespeeld en onzorgvuldig werd afgerond. Maar de overwinning kwam niet echt meer in gevaar en zodoende werd er een eindstand bereikt van 12-18.

De kop is eraf en volgende week mogen we in de 'eigen' blaashal de eerste thuiswedstrijd spelen tegen Dunas om 18.45 uur. Voor het 1e speelt het 2e om 17.25 ook tegen Dunas.