Zege voor Daimy van Beek in vijftigste Mastboscross

27-01-2019 Sport Redactie

ATLETIEK - Na zijn overwinning van vorige week in Rijen had Daimy van Beek van AV Fortuna dit weekend zijn zinnen gezet op een goede notering bij de Mastboscross. Onder de deelnemers ook de twee AAV’36 atleten die op Oudejaarsdag samen met Daimy het podium bezetten bij de Sylvestercross.

Na het startschot was het even dringen, maar na vijftig meter nam Daimy onmiddellijk de koppositie. Met een kleine voorsprong ging hij als eerste het bos in met daarachter een lang lint van jongens en meisjes pupillen B. Bij het ingaan van de laatste ronde had Daimy nog steeds de koppositie met in zijn kielzog Tijmen Immerzeel en Pim Ouwehand van AAV’36.

Halverwege deze ronde werd door de speaker omgeroepen dat Daimy nog altijd een kleine voorsprong had op Tijmen en Pim. Na het nemen van de laatste bocht en nog 100m te gaan bleef de minimale voorsprong gehandhaafd en passeerde hij, na 1010m en 3:52 minuten later, de finish met één seconde voorsprong op Tijmen en vier seconden op Pim.

1853 meter was de afstand die Norah van den Berg moest afleggen bij de meisjes junioren D. Als tweede jaars D-juniore liep zij naar een verdienstelijke 21ste plaats in het veld van 47 atleten en passeerde na 7:56 minuten de finish. Terry Ringlever was een van de 37 atleten bij de senioren, die de strijd aangingen over een afstand van 2637 meter. Na 8:23 minuten finishte hij uiteindelijk als zestiende.

Kristel van den Berg, tegenwoordig uitkomend voor CIKO’66, liep de lange cross van 7940m. Zij passeerde na exact dertig minuten de finish als tiende.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date