Zuur verlies voor dames, knap herstel heren

• 19-10-2015

HOCKEY - Dames 1 mocht aantreden in en tegen Alphen. Vorig seizoen was daar dik verloren dus er was wel wat goed te maken. Pollux begon goed en het was Judith Korpel die met een’frommelgoal’ de score opende. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en Alphen scoorde de gelijkmaker uit een mooie strafcorner. In de tweede helft golfde het spel heen en weer en het leek uit te monden in een verdiend gelijkspel. Toch was het Alphen dat zes minuten voor tijd verrassend de leiding nam. Pollux gaf zich niet gewonnen en drie minuten later was het weer gelijk nadat Judith Korpel uit een strafcorner haar tweede van de middag aantekende. Alphen trok nog een keer naar voren en kreeg in de slotseconde een strafcorner. Er volgde een nieuwe strafcorner en het eindsignaal en deze corner ging er zuur genoeg in Pollux met een enorme kater achterlatend. Aangezien de concurrenten wel punten pakten, was het extra zuur dat de punten in Alphen blijven.

De heren traden aan in Berkel. Een ploeg waar de laatste jaren maar moeizaam van gewonnen kan worden. Na het slechte spel van vorige week namen de heren prima revanche. Nick Belgraver opende uit een strafcorner de score.  Nog geen minuut later was het 0-2 door Perry van Stek. Vijf minuten voor rust benutte Berkel een strafcorner, maar niet veel later was het al weer 1-3 door Adil Mansoer uit een strafcorner. In de tweede helft ging Pollux rustig verder. De 1-4 van Benno Leemans en de 1-5 van Nick Belgraver (strafcorner) lieten niets aan duidelijkheid over. Na de 2-5 was het de beurt aan Roeland Wielaard om het halve dozijn vol te schieten. Dat Berkel in de laatste 5 minuten nog 2x scoorde, was leuk voor de statistieken. Door deze zege blijft Pollux knap in de subtop. Volgende week komt Etten Leur op bezoek!