Categorieën

Service

ZVVS heeft selectietrainers voor het nieuwe seizoen

ZVVS heeft selectietrainers voor het nieuwe seizoen
Sport

ZVVS heeft selectietrainers voor het nieuwe seizoen

  • Redactie
  • 10-06-2015
  • Sport
ZVVS heeft selectietrainers voor het nieuwe seizoen

V.l.n.r.: Jan van Dorp, Martin Pronk, Jeroen van Heun en Floris ter Schiphorst.

WATERPOLO - De heren van ZVVS dwongen recentelijk in de play-outs onder leiding van Martin Pronk knap behoud in de eredivisie af. Ook komend seizoen kan men weer vol aan de bak in Vlaardingen. Bijval voor ZVVS komt er in de persoon van de nieuwe ‘Heren-2’ coach, Floris ter Schiphorst (37). Ter Schiphorst, al 14 jaar coach, afkomstig van 3e klasser D’ Elft , is zeer ambitieus en vastbesloten om het tweede team “tactisch te laten groeien”.

Naast de knappe prestatie van de heren, hebben de Vlaardingse dames ook van zich laten spreken. Promotie naar de eerste klasse met als doel behoud in die klasse is de opdracht. Jeroen van Heun (39) gaat deze uitdaging graag aan. Hij wil “een duidelijke speelstijl “ neerleggen, die er onder andere voor moet zorgen dat ZVVS een stabiele eerste klasser zal worden”. Van Heun heeft in het verleden meerdere damesteams gecoacht en samen met oud bondscoach Johan Aantjes de trainingen in Gouda mogen verzorgen. Ook bij de dames komt er een nieuwe coach voor het tweede team uit eigen gelederen: de ambitieuze Jan van Dorp (38).

Eerder werden al de nieuwe jeugd coördinatoren gepresenteerd; Rob van Gulik en Ricardo Reijchard (beiden waren eerder trainer/ coach op bondsniveau) en Danielle de Bruijn (oud Olympisch kampioene) zullen de jeugdopleiding een kwalitatieve impuls gaan geven om de selectieteams op den duur van Vlaardingse talenten te kunnen voorzien.