Categorieën

Service

ZVVS 'scoort' op NK Openwater

ZVVS 'scoort' op NK Openwater
Sport

ZVVS 'scoort' op NK Openwater

  • Redactie
  • 02-09-2014
  • Sport
ZVVS 'scoort' op NK Openwater

fotografie: Jos Dinkelberg

ZWEMMEN - Tijdens het NK Openwater zwemmen dat afgelopen weekend werd gehouden in Noord-Brabant heeft ZVVS mooie resultaten behaald. Het team kwam aan de start met Timo en Marije Dinkelberg, Nadya Putter en Karin Stein. Timo Dinkelberg werd vierde op de 5km vrije slag heren en Marije behaalde op deze afstand bij de dames een zevende plaats. 

Winst was er voor Nadya Putter op de 2km schoolslag bij de dames 30 en ook Karin Stein behaalde goud op deze afstand in de catagorie dames 40 . Mooie resultaten waren er ook nog op de 3km vrije slag masters. Nadya Putter behaalde hier een derde plaats, Karin Stein werd tweede. 

Voor het eerst (na de succesvolle start op de EK openwater) stond tijdens de NK op het programma een team-event waarbij een team uit twee heren en één dame of uit twee dames en één heer moest bestaan. Het team van ZVVS bestond uit Timo en Marije Dinkelberg en Karin Stein. Verrassend werd een derde plaats behaald waarbij het team van Het Y uit Amsterdam bestaande uit twee heren en één dame werd verslagen met 18 seconden voorsprong. Eerste was het team van PSV en tweede het team van HGN.