Zwaluwen afgetroefd door Swift

• Ernest Kegel
  • 05-12-2016
VOETBAL - Zwaluwen leed in een koud Amsterdam afgelopen weekend een verdiende nederlaag tegen Swift. De thuisploeg creëerde in de tweede helft via een snelle omschakeling enkele grote kansen waaruit koelbloedig werd gescoord. Zwaluwen kwam nog even terug in de wedstrijd, maar Swift liet al snel zien over een paar snelle aanvallers te beschikken, die vergaten de score hoger te laten oplopen.

Zwaluwen begint de wedstrijd met druk naar voren en na 7 minuten kan Ricardo Merrelaar een pass van Dennis van Rijn niet voldoende controleren met de borst om tot afwerking over te kunnen gaan. Niet veel later wordt er voorin bij Zwaluwen balverlies geleden en razendsnel wordt op de rechterkant bij Swift Bas Buimer weggestuurd. Alleen voor Marvin van Tienen schuift hij de bal onder de doelman door en is het al snel 1-0. Zwaluwen probeert wat terug te doen via Merrelaar, maar Mathieu Christianen kan er tussen komen en werkt de bal over de achterlijn. De corner wordt door Van Rijn naast gekopt. De eerste helft levert verder veel middenveldspel op maar geen kansen voor beide ploegen.

Na de rust is het al snel 2-0. Weer Zwaluwen in de aanval. Weer balverlies en een razendsnelle uitval van Swift. De diagonale pass bereikt weer Bas Buimer en die tekent voor zijn tweede goal. Twee minuten later weet Merrelaar Jerry Scholman te bereiken en die tekent met een gericht schot de aansluitingstreffer aan (2-1). Diezelfde Scholman kan een minuut later in kansrijke positie aanleggen voor een schot, maar dat ziet hij voorlangs gaan. Uit een corner kopt Leon Krznaric nog over het doel, maar in de omschakeling is Swift snel en reuze gevaarlijk. In de 60e minuut omspeelt Bas Buimer de ver uit zijn doel gekomen Van Tienen en tekent voor zijn derde doelpunt (3-1). Zwaluwen probeert het nog wel, maar kan geen vuist maken. Het creëert nog enkele mogelijkheden, maar aan de andere kant is de aanval van Swift niet scherp genoeg om de score op te laten lopen. Door deze nederlaag zakt Zwaluwen naar de twaalfde plaats op de ranglijst en wordt de wedstrijd van volgende week tegen Smitshoek erg belangrijk.