Zwaluwen bekert verder

• 30-08-2015

VOETBAL - In het bekertoernooi overleeft Zwaluwen de groepsfase. Na twee gelijke spelen moest er worden gewonnen van Smitshoek. De 2-1 overwinning was verdiend, maar kwam moeizaam tot stand. Zwaluwen miste een handvol spelers en tijdens de warming-up kwamen daar Jason Tjien-Fooh en Mustafa Celen met blessures ook nog bij. Trainer Joop Hiele was vooraf heel duidelijk: ,,Er is kwaliteit voldoende, maar het moet allemaal veel scherper worden.’’

Zwaluwen begint sterk aan de wedstrijd. Al na een paar minuten zet Dimitry Gomes Almeida Raoul Gillet alleen voor doelman Bryan Struis, maar deze schiet de bal onbeheerst over het doel. Even later schakelt Smitshoek snel om en kan volkomen vrij voor het doel de 0-1 worden binnengetikt. Gedurende de eerste helft trekt Zwaluwen het spel steeds meer naar zich toe, maar het is voornamelijk de eindpass die onzorgvuldig blijft. Het is Marlon Oranje die na een heerlijke solo met een diagonaal schot Zwaluwen na een half uur op gelijke hoogte schiet (1-1).

Direct na de rust is Gillet bijna succesvol als de verdediging van Smitshoek de fout in gaat, maar doelman Struis weet redding te brengen door goed uit zijn doel te komen. Zwaluwen begint goed aan de tweede helft, maar komt na een foute terugspeelbal toch bijna op achterstand. Doelman Nick Sanders krijgt de hard ingeschoten bal van dichtbij tegen zijn hoofd, maar kan na verzorging doorspelen.

Na 65 minuten een goede combinatie tussen Oranje en meerdere medespelers, die hij met een laag schot voortreffelijk weet af te ronden (2-1). Zwaluwen creëert diverse kansen, maar geeft nog te gemakkelijk kansen weg. Zo moet Sanders tien minuten voor tijd de bal van de voeten wegplukken van een doorgebroken Smitshoekspeler en even later schiet de volkomen vrijstaande Patrick Fonseca de bal voorlangs het doel van Sanders. Aangezien Zwaluwen de gecreëerde kansen ook niet weet te benutten blijft het bij een kleine overwinning en met deze overwinning gaat Zwaluwen door naar de volgende ronde van de districtsbeker.