Zwaluwen blijft ongeslagen

11-10-2021 Sport Ernest Kegel

fotografie: Annemiek Brandsma

VOETBAL - Zwaluwen heeft zaterdag een punt overgehouden aan de wedstrijd met Duno. Het werd een bloedeloze 0-0. Op een drassig en zwaar bespeelbaar veld was het geen beste wedstrijd van beide kanten. De eerste helft ging gelijk op met de betere kansen voor Zwaluwen. Pjotr Jongste werd twee keer diep gestuurd. Waar de eerste bal voorlangs ging werd de tweede kans goed gepakt door de keeper. 

Waar Duno de eerste helft er niets tegenover stelde was het begin van de tweede helft voor hun. Zwaluwen was niet scherp en bracht niet de energie van de laatste weken. Een gevaarlijke voorzet werd niet binnen gewerkt. Boy de Jong pareerde twee afstandsschoten op goede wijze. Een verkeerde terugspeelbal werd door Duno naast het doel geschoven. 

Dat was het sein voor zwaluwen om een tandje bij te zetten. De druk werd opgevoerd en het werd dreigender. Toch was het wachten tot de slotfase voor dit kansen opleverde. De ingevallen Ada Veiga Lopes had tot twee keer toe de 1-0 op zijn schoen. De eerste kans werd hard op de keeper geschoten. Daarna volgde de grootste kans van de wedstrijd. Na een mooie één-twee door de as van het veld kwam de bal iets onder hem. Hierdoor eindigde de 1 tegen 1 met de keeper net over de lat. 

In blessuretijd dacht Zwaluwen er nog met de winst vandoor te gaan met een kopbal uit een corner. De keeper was verslagen maar de bal werd voor de lijn weggehaald. Daarmee kreeg de wedstrijd de uitslag die het verdiende. Een uitstekende leidende scheidsrechter Labeur was de man van de wedstrijd. Dat zegt eigenlijk genoeg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date