Zwaluwen doet goede zaken tegen ASWH

• Ernest Kegel
  • 08-11-2015

VOETBAL - Tijdens een bij vlagen uitstekende eerste helft was het Zwaluwen dat de tegenpartij steeds wist af te jagen. Door er fel bovenop te zitten lukte het de vogels om het toch fysiek sterke ASWH regelmatig de bal te ontfutselen. Zonder de geblesseerde Marlon Oranje gestart, verloor Zwaluwen al vroeg ook nog Marcello Gomes Da Veiga met een hamstringblessure. Toch namen de vogels een verdiende voorsprong om die vlak voor rust nog uit te bouwen naar 2-0.

Beide ploegen starten lekker fel aan de wedstrijd. Na tien minuten moet Gomes Da Vega na een dieptepass het veld geblesseerd verlaten en komt Lucas van Oeveren binnen de lijnen. Het eerste half uur is er sprake van boeiend spel, zonder dat de ploegen echte kansen weten te creëren. Een enkele vrije trap wordt door ASWH in de muur geschoten en door Zwaluwen naast. Zwaluwen begint sterker te worden en ziet Adil Akanioui over het doel koppen na een voorzet van Dimitri Gomes Almeida. Even later is het wel raak. Akanioui speelt na een fraaie actie Joey Grootenboer aan, krijgt in de loop de bal terug en schuift de bal onder doelman Stef Doedée door: 1-0. Even later een afstandsschot van Jesper van den Bosch, dat met een rare stuit bijna Nick Sanders verrast. Met een katachtige beweging weet Sanders de bal tot corner te verwerken. Een fel duel van Akanioui op het middenveld levert hem balbezit op en na een rush langs de lijn weet hij Grootenboer te bereiken, die niet aarzelt en de 2-0 binnenschiet. In blessuretijd nog bijna de derde treffer, maar na een combinatie tussen Akanioui en Gomes Almeida wordt het niet meer dan een corner.

Tweede helft

ASWH heeft twee keer gewisseld en probeert vanaf het begin van de tweede helft iets te forceren. Een uit een corner ingekopte bal van Jerry Tieleman wordt door Mustafa Celen bij de tweede paal voor de lijn weggekopt en even later schiet Robbert Olijfveld snoeihard op de lat boven Sanders. ASWH komt niet verder dan twee overduidelijke buitenspel doelpunten. Zwaluwen beperkt zich tot compact verdedigen op de eigen helft. Jorno Reurink breekt nog een keer uit maar ziet zijn schot recht op doelman Doedée afvliegen en vlak voor tijd rond Akanioui een goede solo niet naar behoren af. Aan de andere kant weet Victor de Blok eindelijk het hoofd van Mike van Dommelen te vinden, maar die kopt hard naast. Zodoende wordt er na de rust niet meer gescoord en kan Zwaluwen gaan genieten van een verdiende overwinning.

Zwaluwen – ASWH 2-0 (2-0) 32. 1-0 Adil Akanioui 43. 2-0 Joey Grootenboer

Opstelling Zwaluwen: Nick Sanders, Clint van Stee, Sanny Monteiro, Ryan Santos St’ Aubijn, Mustafa Celen (71. Mario Nijgh); Robin Verhorst, Marcello Gomes da Veiga (12. Lucas van Oeveren), Jorno Reurink; Dimitri Gomes Almeida, Joey Grootenboer (84. Raoul Gillet), Adil Akanioui