Zwaluwen doet zichzelf te kort

• 08-12-2014

VOETBAL - Zwaluwen won vorige week in de laatste minuut na het missen van veel te veel kansen. Tegen Katwijk speelde het weer een hele goede partij en creëerde voldoende kansen, maar ditmaal brak het missen van de kansen de ploeg op. In blessuretijd schoot Marciano Mengerink Katwijk definitief in veilige haven. Verslagenheid bij de spelers van Zwaluwen, die op fantastische wijze een behoorlijk deel van het spelbeeld hadden bepaald.

De eerste minuten zijn voor Katwijk. Rechtsback Omar Hamdi kan gevaarlijk opkomen en voor het eerste gevaar zorgen. Even later een vrije trap die door Mengerink naast wordt geschoten. Daarna gaat Zwaluwen zich steeds nadrukkelijker met het spel bemoeien. Het heeft een blubder van doelman Atam Koroglu nodig om op voorsprong te komen. Na een terugspeelbal komt hij buiten de zestien, waar hij Adair Veiga Lopes over het hoofd ziet. In ieder geval ontfutselt de spits de goalie de bal en scoort 1-0.

Zwaluwen domineert op het middenveld, waar de Katwijkers geen grip op krijgen. Het lukt Gomes Almeida en Veiga Lopes niet om de zich na zijn fout knap herstellende Koroglu te verschalken. Aan de andere kant weet Sanders met een geweldige reactie een geplaatst schot van Robert Suzan tot corner te verwerken. Helaas voor de vogels mist iedereen de corner en met een stuit verdwijnt de bal bij de eerste paal in het doel (1-1).

Na een goed half uur gaat arbiter de Winter de mist in. Hij bestraft een valpartij van Gomes Almeida als schwalbe met een gele kaart, daar waar er wel degelijk fysiek contact was en de bal op de stip had gemoeten. Zwaluwen zwaar benadeeld en Gomes Almeida volgende wedstrijd geschorst. Een vrije trap van Delano a Cohen wordt door Koroglu via de onderkant van de lat uit het doel getikt en vlak voor rust schiet Robin Verhorst vrijstaand vanaf een meter of acht de bal over na een slecht weg gestompte bal van de doelman. Zwaluwen verzuimt zichzelf te belonen voor het goede veldspel en moet toezien dat op slag van rust Mengerink vanuit een hoekschop met het hoofd de 1-2 kan aantekenen.

Vlak na rust lijkt de wedstrijd te worden beslist als Edwin van Bueren met een sliding zijn tegenstander ten val brengt en de arbiter hier wel besluit tot het geven van een strafschop. Suzan schiet gedecideerd de bal binnen (1-3). Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar trainer Poldervaart maant zijn ploeg aan om te blijven voetballen en geloven in een beter resultaat. Kansen blijven komen. Na een kopbal van Veiga Lopes verschijnt Gomes Almeida alleen voor de doelman maar deze keert de bal ten koste van een hoekschop. Zwaluwen blijft druk naar voren zetten en even later valt de bal voor de voeten van Marlon Oranje die trefzeker uithaalt en de aansluitingstreffer in het net schiet (2-3).

Poldervaart stuurt meer mensen naar voren en gaat risico niet uit de weg. Edwin van Bueren ziet schoten gekeerd worden en ook Mario Nijgh ziet zijn inzet door de doelman in twee keer gepakt worden. Een minuut voor tijd wordt Veiga Lopes neergelegd en schiet Delano a Cohen vanaf 25 meter rakelings over. Het lukt Zwaluwen niet om de verdiende gelijkmaker tussen de palen te schieten. In blessuretijd schiet Marciano Mengerink vanuit vermeend buitenspel de bal nog achter Sanders en kan de scheidsrechter een prachtige voetbalmiddag beëindigen. Het massaal opgekomen publiek heeft genoten van een verrukkelijk voetbalfeest, dat helaas voor Zwaluwen niet tenminste één punt heeft opgeleverd.