Zwaluwen en Noordwijk in balans

• Ernest Kegel
  • 15-11-2015

VOETBAL - Door een enorme wilskracht en vechtlust te tonen behaalde Zwaluwen een verdiend punt in Noordwijk. Vanaf het begin probeerden beide ploegen met combinatievoetbal van achteruit de aanval te zoeken en dat leverde een boeiende partij voetbal op. Zwaluwen kwam op voorsprong en dat was niet onverdiend. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Noordwijk sterker en de gelijkmaker was dan ook verdiend te noemen. Ondanks dat de thuisploeg de boventoon voerde nam Zwaluwen niet onverdiend een punt mee naar Vlaardingen en daar was de ploeg heel blij mee.

Zowel Noordwijk als Zwaluwen proberen vanaf het begin met combinatievoetbal de spitsen te bereiken. De eerste tien minuten strandt de opbouw bij Zwaluwen doordat de eindpass niet zorgvuldig genoeg gegeven wordt. Toch komen de vogels op voorsprong. Na een weggekopte corner belandt de bal voor de voeten van Adil Akanioui. Zijn schot wordt gekraakt en valt voor de voeten van Dimitry Gomes Almeida. Diens schot in de hoek levert de 0-1 voorsprong op.

Pas na 25 minuten is er het eerste gevaar voor het Zwaluwendoel. Na een uitstekende combinatie van Noordwijk verschijnt Ruperto Dorothea voor Nick Sanders, die in de één tegen één situatie de baas is en met zijn voet de inzet keert. Zwaluwen krijgt het dan moeilijk en wordt onder druk gezet. Na een ingooi en doorkopbal van Emiel Wendt kan Jaap van Duijn met het hoofd de gelijkmaker tegen het net koppen: 1-1. Zwaluwen kan niet onder de druk uitkomen en lijkt vlak voor rust een penalty tegen te krijgen na een fopduik van Emiel Wendt. Op advies van zijn grensrechter komt scheidsrechter Kieft terug op zijn beslissing en geeft de aanvaller geel.

Tweede helft

Na de rust houdt Zwaluwen de linies dichter bij elkaar. Sanny Monteiro organiseert zijn verdediging uitstekend en haalt zelf waar nodig een groot aantal ballen weg. Na een uur spelen wisselt trainer Joop Hiele twee keer en er komt meer balans in de wedstrijd. Het spel golft op en neer en beide ploegen creëren nog een paar kansjes. Wel moet gezegd worden dat Noordwijk het dichtst bij de overwinning kwam, als Wendt met een bekeken schot de paal raakt en even later een bal achter zijn standbeen heen voorlangs ziet gaan. In blessuretijd legt Joey Grootenboer nog een bal terug op Jorno Reurink, maar die schiet de bal over het doel van Noordwijk. Zwaluwen sleept een gelijkspel uit het vuur door keihard voor elkaar te werken. De winnaar was het meelevende publiek. Het zag een leuke en spannende wedstrijd.