Categorieën

Service

Zwaluwen F1 wint Coen Moulijn Cup

Zwaluwen F1 wint Coen Moulijn Cup
Sport

Zwaluwen F1 wint Coen Moulijn Cup

  • Redactie
  • 01-06-2015
  • Sport
Zwaluwen F1 wint Coen Moulijn Cup

VOETBAL - Afgelopen zaterdag 30 mei speelde voetbalvereniging Zwaluwen F1 bij Feyenoord om de Coen Moulijn Memorial Cup.  Deze strijd is uitgegroeid tot het grootste F-toernooi van Nederland en beleefde dit jaar zijn vierde editie. Maar liefst 64 teams, meer dan 600 spelertjes; en allemaal weten ze nu wie Coen Moulijn is. Zo blijft de legende voortleven, van generatie op generatie. 

Ingedeeld in poule A (met tegenstanders Bergambacht, Quick Boys, Future Talent Academy, MOC’17, Nieuwerkerk en Hekelingen) werden tien punten behaald en daarmee, op doelsaldo een tweede plaats. In de achtste finale was XerxesDZB de tegenstander; deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. De kwartfinale was tegen DSO uit Zoetermeer en dit werd een eenvoudige 4-0 waardoor Zwaluwen door mocht naar de halve finale. Zou het er, net als vorig jaar, in zitten om weer de finale te behalen? Op zo’n groot toernooi al een prestatie van formaat. 

De halve finale tegen Capelle was ontzettend spannend; binnen een minuut maakte Zwaluwen de 1-0 maar Capelle kwam in no-time terug tot 1-1. Toen kort voor tijd de 2-1 werd gescoord, gooide Zwaluwen het slot op de verdediging en speelde de wedstrijd professioneel uit.

In de finale versloeg Zwaluwen (verliezend finalist van 2014) Quick Boys (winnaar in 2013) met 1-0. Een uitslag die gezien de vele kansen veel hoger had kunnen uitvallen. De vijfde editie van de Coen Moulijn Memorial Cup wordt in 2016 op het complex van XerxesDZB gehouden. Zwaluwen F1 is hiervoor als titelverdediger automatisch geplaatst.