Zwaluwen gelijk tegen Sportlust 46

25-04-2016 Sport Ernest Kegel

VOETBAL – Zowel Zwaluwen als Sportlust konden de punten van de wedstrijd afgelopen zaterdag goed gebruiken en waren niet blij met een puntendeling. Waar Zwaluwen voor de rust vergat toe te slaan was dat na de rust de thuisploeg. Bijna ging Zwaluwen nog met de drie punten naar huis, maar in blessuretijd voorkwam doelman Wesley de Ruiter met een goede redding de winnende treffer van Zwaluwen. Zo bleef het bij een terechte puntendeling.

Sportlust zakt vanaf het begin terug op eigen helft en probeert tevergeefs met counters het doel van Zwaluwen te bereiken. Zwaluwen creëert weinig en blijft zoeken naar een opening. Pas in de 20e minuut de eerste kans en ook gelijk een doelpunt. Een slechte uittrap van de doelman van Sportlust komt terecht in de voeten van Joey Grootenboer. Die speelt de bal direct naar Jorno Reurink die na goed doorgaan de bal laag in het net schiet : 0-1. Even later weer Grootenboer die vanaf de rechterkant zijn prima voorzet voorlangs ziet gaan. Zwaluwen blijft zoeken maar ziet dat steeds de laatste pass niet nauwkeurig genoeg is. Sportlust zet daar in de eerste helft één kansje tegenover als Nick Sanders de bal niet goed verwerkt. Tot zijn opluchting wordt de bal daarna hoog over geschoten. Voor de rust nog een goede combinatie van Zwaluwen, maar Grootenboer ziet de doelman knap redding brengen. In blessuretijd komt de gelijkmaker volledig uit de lucht vallen. Na een afgeslagen aanval kan Martijn Jansen volledig vrijstaand de opnieuw ingebrachte bal in de hoek koppen : 1-1.

 

Tweede helft

Zwaluwen begint nog redelijk aan de tweede helft, maar wordt langzaam achteruit gedrongen door de thuisploeg. Sportlust creëert enkele kansjes, waarvan een kopbal over de goal na een indraaiende voorzet wel de grootste genoemd kan worden. Het is nu Zwaluwen dat vanaf de eigen helft probeert tot kansen te komen, maar alleen in blessuretijd is er een geweldige kans voor Dimitry Gomes Almeida. Hij wordt strak aangespeeld in het strafschopgebied en uit de draai schiet hij hard en laag in. Helaas voor Zwaluwen weet de doelman met een goede reflex met de voet redding te brengen. Zodoende blijft de stand 1-1, wat op zich een terechte uitslag is.

 

Opstelling Zwaluwen:

Nick Sanders; Mario Nijgh, Nick Rutten, Sanny Monteiro, Perry Bakx, Marcelo Gomes da Vega, Robin Verhorst, Jorno Reurink (87. Jason Tjien-Fooh), Joey Grootenboer (49. Adil Akanioui), Marlon Oranje, Dimitry Gomes Almeida.

 

Gerelateerd