Zwaluwen in moeilijkheden

• Ernest Kegel
  • 28-02-2016

VOETBAL - Na weer een nederlaag staat Zwaluwen op de achtste positie van de ranglijst. Het wordt nu tijd dat er een of meer leiders op staan om er gezamenlijk de schouders onder te zetten. Er was op zaterdag 27 februari voldoende werklust binnen de ploeg, maar het team is geen schim meer van de eerste periode, waarin het lang bovenin meedeed.

Jodan Boys zet vanaf het eerste fluitsignaal druk op de ploeg uit Vlaardingen. Kansen levert dat niet op, maar Zwaluwen levert de bal steeds te gemakkelijk in. Na een kwartier komt Zwaluwen beter in het spel en uit een corner houdt doelman Straver van Jodan Boys in eerste instantie een kopbal van Mario Nijgh tegen. De inzet daarna van Sanny Montero is hem te machtig: 1-0. Tien minuten later wordt Joey Grotenboer voor de doelman vrijgespeeld maar ook teruggefloten voor buitenspel. Even later is het gelijk als Nick Sanders geen redding weet te brengen op een inzet van Ahmet el Azzouti : 1-1. Een minuut later speelt Marlon Oranje zich vrij en schiet vanaf 30 meter snoeihard de 2-1 op het bord. Toch is het al snel weer 2-2 als Leroy Brank uit een corner hard de bal tegen het net kopt. Als dan ook nog Mitchel Heerkens zijn indraaiende vrije trap in de verre hoek ziet verdwijnen komt Jodan Boys nog voor de rust op 2-3.

Tweede helft

Na de rust begint Zwaluwen offensief. Toch moet doelman Sanders bij een uitval redding brengen op een hard schot van Enzo Huntink. In de 60e minuut is er de grootste kans voor Zwaluwen als de bal voor de voeten van Lucas van Oeberen valt, maar zijn harde schot komt recht op de vuisten van de doelman terecht. Een kwartier voor tijd benut Jodan Boys de ruimte die is ontstaan doordat Zwaluwen jaagt op de gelijkmaker. Met enkele goede combinaties wordt de verdediging uitgespeeld en maakt uiteindelijk Heerkens de 2-4. In blessuretijd schiet Huntink ook nog de 2-5 onder de lat. Zwaluwen haalt uit de laatste zeven wedstrijden maar twee punten.