Zwaluwen in slotfase naast Sportlust 46

• Ernest Kegel
  • 20-12-2015

VOETBAL - In een slechte wedstrijd ontsnapte Zwaluwen op het laatste moment aan een nederlaag tegen hekkensluiter Sportlust ’46. Binnen twee minuten schoten twee invallers de vogels naast de ploeg uit Woerden. Zwaluwen, dat zeven spelers miste, kwam tot enkele minuten voor tijd niet in haar spel en wist nauwelijks kansen te creëren. Nick Sanders, die zijn honderdste wedstrijd voor Zwaluwen keepte, hield de ploeg uit Vlaardingen met enkele knappe reddingen nog enigszins op de been en zag vlak voor tijd zijn ploeg nog een punt overhouden aan dit duel.

Vanaf de aftrap lukte het Zwaluwen niet om aan voetballen toe te komen. Combinatievoetbal was op het slechte veld eigenlijk ook niet mogelijk. In de tiende minuut weet voor Sportlust ’46 spits Epi Kraemer zich op kracht door de Zwaluwendefensie te worstelen, maar ziet deze poging in een corner overgaan. De enige kans voor Zwaluwen is voor Marlon Oranje, maar die mist de bal compleet met het hoofd uit een corner van Lucas van Oeveren. Aan de andere kant weet Stefan Rijsdam de bal wel te raken en via zijn hoofd is doelman Sanders kansloos. Dat waren de enige vermeldenswaardige acties tijdens de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft is niet veel beter, maar in eerste instantie is het Sportlust ’46 dat de kansen weet te creëren. Sanders brengt twee keer redding als er een speler voor zijn neus opduikt, maar als Epi Kraemer Sanny Monteiro opzij zet weet deze oog in oog met de doelman wel te scoren: 0-2. Pas zes minuten voor tijd valt de eerste bal van een Zwaluwenspeler tussen de palen als Marlon Oranje na een solo tot een schot kan komen, maar doelman Wesley de Ruiter heeft de bal klemvast. Even later weet Ryan Santos St’ Aubyn de bal uit een corner bij de eerste paal door te koppen en invaller Raoul Gillet tikt de bal binnen:1-2. Twee minuten voor tijd komt de bal, na de eerste geslaagde combinatie over meer spelers, bij Joey Grootenboer, wiens lage voorzet wordt binnengeschoten door Floris Keizerwaard: 2-2. Zo houdt Zwaluwen in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog een puntje over aan deze wedstrijd, die verder het beste snel vergeten kan worden.