Zwaluwen krijgt lesje in effectiviteit

• Redactie
  • 17-08-2015

VOETBAL - Zwaluwen was afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen een zeer effectief spelend Kozakken Boys. Waar Zwaluwen voor de rust drie kansen creëerde maar vergat te scoren, waren de Werkendammers juist bijzonder effectief. Zij scoorden drie keer uit even zovele kansen.

De wedstrijd is pas zeven minuten oud, als Marcello Gomes Da Vega de bal niet goed raakt en zijn breedtepass in de voeten van een aanvaller van Kozakken Boys plaatst. Het gevolg is de simpele 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Zwaluwen ziet eerst Jason Tien-Fooh alleen voor de doelman naast schieten en even later tikt Jorno Reurink de bal van dichtbij over het doel.

Als dan even later de grensrechter buitenspel over het hoofd ziet valt in de achttiende minuut uit een snelle uitval de 2-0. Als een minuut later balverlies wordt geleden, is het 3-0 en de wedstrijd gespeeld. Vlak voor rust een kans voor Robin Verhorst, maar na goed doorgaan is de controle er niet en valt er geen treffer te noteren voor Zwaluwen.

De tweede helft gaat qua balbezit gelijk op, maar in de zeventigste minuut is Kozakken Boys dodelijk effectief en scoort uit de eerste kans na rust de 4-0. Vlak voor tijd gaat Sanny Montero goed door, maar zijn voorzet bereikt Raoul Gillet net niet. De laatste kans voor Zwaluwen eindigt op de lat en zodoende krijgt Zwaluwen een lesje in effectiviteit van de zaterdagkampioen van de topklasse van vorig jaar.