Zwaluwen laat kansen liggen

26-02-2017 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Na een prima partij voetbal moest Zwaluwen gisteren toch met lege handen terug naar Vlaardingen. De teleurstelling was groot na de wedstrijd tegen Spijkenisse. De lat en doelman Dyron Bijl stonden een overwinning in de weg. Zwaluwen speelde geconcentreerd één van de beste wedstrijden van het seizoen, maar vergat zichzelf te belonen door geen enkele kans te benutten. Uiteindelijk deed Spijkenisse dat wel en dus waren de druiven zuur voor de Vlaardingers.

Spijkenisse zet vanaf de aftrap druk naar voren en dat leidt tot een schot van Daan Bourgonje dat naast het doel verdwijnt. Gelijk daarna is Raoul Gillet weg, maar ziet doelman Bijl zijn voorzet onderscheppen vlak voor Jerry Scholman gevaarlijk kan worden. Even later een prima pass van Robin Hofman, maar Scholman wordt verdedigend fysiek weggezet. De allergrootste kans is er in de 18e minuut voor Zwaluwen. Benjamin de Vries levert een uitstekende voorzet aan op Wesley de Heij, maar die kopt vrijstaand de bal veel te zacht in. Ook Spijkenisse krijgt een kans na een steekbal op Bourgonje, maar die schiet de bal voorlangs. Even later een vreemde beslissing van scheidsrechter Bos: Jermay de Nijs verovert de bal, wil alleen op weg naar het doel en wordt neergelegd. Iedereen vraagt zich af of het een gele of rode kaart wordt, maar Bos besluit het te laten bij een berisping. Vlak voor de rust houdt Marvin van Tienen zijn doel nog schoon door de bal na een scrimmage corner te tikken.

Vlak na de rust moet Zwaluwen op voorsprong komen. De Nijs krijgt via een steekbal de vrije doortocht naar doelman Bijl, maar zijn poging tot een stift belandt recht in de handen van de doelman. In de 60e minuut heeft Zwaluwen weer geen geluk. Na enkele prima combinaties ziet Jerry Scholman zijn doelpoging op de lat eindigen, buiten bereik van de doelman. In de 71e minuut slaat het noodlot toe voor de Vogels. In een vol strafschopgebied wordt een schot van richting veranderd. De bal belandt voor de voeten van Mike van Dommelen en die schiet de bal diagonaal hard in het doel: 1-0. Zwaluwen gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar ziet bij een uitval invaller Tim van der Lijn de 2-0 binnenschieten. Zwaluwen beloont zichzelf niet en dat is jammer gezien het vertoonde spel. Volgende week de belangrijke bekerwedstrijd thuis tegen Noordwijk. Bij winst plaatst Zwaluwen zich voor het grote bekertoernooi van volgend seizoen. Aanvang aan de Zwaluwenlaan is 14.30 uur.

Opstelling Zwaluwen:

Marvin van Tienen, Wesley de Heij, Benjamin de Vries, Tim Gudde, Leon Krznaric, Dennis van Rijn, Robin Hofman, Jesper Gudde, Jerry Scholman, Raoul Gillet (62. Ricardo Merrelaar), Jermay de Nijs (76. Sten Wever)

 

Gerelateerd