Zwaluwen moeizaam langs Kloetinge

• 15-02-2015

VOETBAL - Zwaluwen was in de beginfase van de wedstrijd tegen Kloetinge slordig. Het leed te veel balverlies en had na tien seconden achter kunnen staan door onoplettendheid bij de aftrap. Het scoreverloop was gunstig voor de thuisploeg, maar Kloetinge bleef ondanks de achterstand van 2-0 geloven in een beter resultaat. Er ontstond een partij voetbal die niet fraai was, maar door de inzet en werklust van beide ploegen bleef het tot vlak voor tijd spannend. In de negentigste minuut deelde Zwaluwen de genadeklap uit door de beslissende derde treffer te maken.

Kloetinge trapte af en binnen tien seconden kon het eerste schot worden afgevuurd. Het verdween enkele meters naast, maar zoiets mag niet gebeuren op dit niveau. De eerste tien minuten leidt Zwaluwen teveel balverlies en is slordig in de opbouw. Uit een inworp van Mario Nijgh belandt de bal bij Adair Veiga Lopes, die zich prima vrij draait en verwoestend diagonaal de bal tegen de touwen schiet. Uit het niets staat Zwaluwen in de dertiende minuut opeens met 1-0 voor. De treffer lijkt bevrijdend te werken voor de vogels, want de ploeg komt beter in de  wedstrijd. Een prima pass van Delano a Cohen wordt door Veiga Lopes met de hak teruggelegd op Nijgh. Zijn voorzet bereikt Robin Verhorst net niet. Even later een fout van doelman Matthew Lentink van Kloetinge, die een lange bal opvangt net buiten zijn strafschopgebied. De Vrije trap van A Cohen gaat langs de muur op de vuisten van Lentink, voor de voeten van de inlopende Veiga Lopes. Die schiet te zacht in en de doelman kan de bal opvangen. De grootste kans op een tweede doelpunt is er in de 36ste minuut. Marlon Oranje lobt de bal voorlangs de goal, waar Dimitry Gomes Almeida de bal opvangt, terug voor het doel brengt en nagenoeg op de doellijn de bal voorlangs ziet rollen. Veiga Lopes komt een teenlengte te kort om te scoren.

De tweede helft is het Zwaluwen met een bliksemstart. Gomes Almeida komt ten val, waardoor A Cohen aan de bal komt. Zijn steekpass bereikt Veiga Lopes, die de doelman omspeelt en de 2-0 binnen schiet. Even later een volley van Oranje over de goal, na een voorzet van Gomes Almeida. Kloetinge is in deze fase de mindere ploeg en het is dan ook een verrassing dat de ploeg weet te scoren. Het doet dat door een uitstekend uitgevoerde counter, met uiteindelijk een prima geplaatst schot van Daan Esser (2-1). Enkele minuten later de grootste kans op de gelijkmaker, maar Jason Tien Fooh ziet zijn inzet met een grote boog over het doel gaan. Kloetinge blijft er in geloven, maar weet geen kansen meer te creëren. Bij Zwaluwen ziet Jorno Reurink zijn inzet nog worden weggetikt door de doelman en schiet Veiga Lopes in buitenspelpositie nog daverend hard op de lat, voor de beslissing valt. Reurink geeft de bal prima mee aan Veiga Lopes, die op zijn beurt de inkomende Adil Akanioui niet over het hoofd ziet. Het geplaatste schot langs de doelman brengt de beslissing in de laatste minuut van de wedstrijd (3-1). Geen hoogstaande wedstrijd dit keer aan de Zwaluwenlaan, maar wel één met strijd en passie.