Zwaluwen ondanks verlies veilig

• Ernest Kegel
  • 08-05-2016

VOETBAL - In de bestuurskamer van Zwaluwen was er gisteren na de wedstrijd toch sprake van enige opluchting. Ondanks de 0-3 nederlaag tegen Spijkenisse handhaaft Zwaluwen zich in de hoofdklasse, na een zeer matig seizoen. Over de wedstrijd ging het niet of nauwelijks. Die werd verdiend door Spijkenisse gewonnen. Maar door de nederlaag van XerxesDZB tegen Quick Boys hebben de Vogels een veilige afstand op de 11e plaats genomen om zodoende niet in de nacompetitie te hoeven uitkomen.

Over de wedstrijd valt niet veel te zeggen. Het eerste half uur was voor Zwaluwen, met veel balbezit maar weinig tot geen kansen. Spijkenisse wordt nog het gevaarlijkst als de bal na een corner wordt ingeschoten en door Clint van Stee voor de doellijn wordt tegengehouden.

Zwaluwen begint nog goed aan de tweede helft, maar krijgt geen penalty als Jason Tjien-Fooh wordt neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Daarna nog een voorzet van Lucas van Oeveren die Ryan Santos St. Aubyn net niet bereikt. Daarna is het Spijkenisse dat het heft in handen neemt. Eerst kopt Eric Polet nog hard op de Zwaluwenlat, maar een minuut later is het toch 0-1, door een kopbal van Jazzy Adams. Tien-Fooh schiet dan namens Zwaluwen nog een keer op de vuisten van doelman Bijl, maar vlak voor tijd schiet Van Axel-Dongen de 0-2 binnen. Als het door deze speler in blessuretijd ook nog 0-3 wordt, blaast scheidsrechter Germs voor de laatste keer en wint Spijkenisse verdiend deze wedstrijd. Zwaluwen ook volgend jaar weer hoofdklasser, XerxesDZB en Heinenoord nacompetitie en Sportlust ‘4 en Deltasport na één jaartje terug naar de eerste klasse.