Zwaluwen onderuit bij XerxesDZB

• 13-04-2015

VOETBAL - Al een aantal weken mist Zwaluwen de goede vorm, die de ploeg lange tijd wel had. Juist nu de prijzen verdeeld gaan worden, lukt het de Vlaardingers niet om tijdens de wedstrijd toe te slaan. Het vele balbezit ten spijt, creëren de Vlaardingers te weinig kansen om aanspraak te mogen maken op de overwinning. XerxesDZB, dat ver achterover leunend wacht op de kans om te counteren maakt daar deze middag goed gebruik van. In de strijd om degradatie te ontlopen, pakken de Rotterdammers de broodnodige punten.

Veel valt er niet te noteren tijdens de eerste helft. Zwaluwen zoekt naar openingen, maar moet het vooral doen met schoten uit de tweede lijn. Bij deze pogingen houdt doelman Marcel van Staaijeren die met redelijk gemak zijn doel schoon. XerxesDZB stelt daar aanvallend niets tegenover tot de veertigste minuut. Een voorzet wordt vanuit buitenspelpositie op het Zwaluwendoel gekopt, dus de uiteindelijke goal wordt terecht afgekeurd. Dat overkomt bij Zwaluwen ook Jorno Reurink in de tweede helft. Zijn prima schot stijf onder de lat vindt dan ook geen genade in de ogen van de prima leidende scheidsrechter Elderson.

Direct na rust leidt Zwaluwen balverlies op het middenveld. De verdediging krijgt de bal niet voldoende weg en het is rechtsback Kevin de Vries die met een strak schot de 1-0 aantekent. Zwaluwen gaat nog harder op zoek naar een doelpunt, maar een schot van Clint van Stee gaat rakelings voorlangs. Ook met kopballen kan Zwaluwen de verdediging van XerxesDZB niet slechten. Adrie Poldervaart wisselt in korte tijd drie keer en Zwaluwen zet enorm veel druk naar voren. Het dichtst bij de gelijkmaker is verdediger Leon van den Berg, die uit een corner van Edwin van Bueren de bal op zijn eigen lat laat belanden.

Aan de andere kant ontstaat veel ruimte, maar die is niet besteed aan Quincy Oosterom. Oog in oog met Nick Sanders houdt de doelman zijn schot buiten de palen. Tot ver in blessuretijd Sanders ver voor zijn doel wordt gepasseerd door de uitgebroken Celsius Grant, die de 2-0 aantekent.

Zwaluwen ziet Quick Boys winnen van Kloetinge en zodoende de tweede plaats op de ranglijst langzaam uit het zicht verdwijnen. De Vlaardingers zullen volgende week in eigen huis in ieder geval van Smitshoek moeten winnen om nog een kans op de nacompetitie te behouden.