Zwaluwen onderuit in Zeeland

19-03-2017 Sport Ernest Kegel

VLAARDINGEN - Het is Zwaluwen op zaterdag 18 maart niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten tegen Hoek. Ondanks een voorsprong lukte het niet om een punt over te houden aan een voor het publiek leuke wedstrijd. Net als de afgelopen weken speelde Zwaluwen een frisse partij voetbal met leuke combinaties, alleen werd er verdedigend te veel ruimte weggegeven. Uiteindelijk maakte Hoek daar gebruik van en ging met de overwinning aan de haal.

Het eerste kwartier golft het spel op en neer. Beide ploegen krijgen kansen, maar het duurt tot de 17e minuut tot er wordt gescoord. Hoek speelt een aanval goed uit en het is Kyle Doesburg die tekent voor de 1-0. Zwaluwen probeert gelijk iets terug te doen en ziet hoe Ricardo Merrelaar uit de draai de bal op de lat schiet. Het wordt enkele minuten later toch gelijk. Raoul Gillet kaatst de bal terug en Jesper Gudde laat doelman Jordi de Jonghe kansloos met een strak schot in de benedenhoek: 1-1. Twee minuten later speelt Leon Krznaric de bal diep op Gillet en die passeert De Jonghe diagonaal en brengt de voorsprong voor Zwaluwen op het scorebord:1-2. Zwaluwen blijft daarna teveel ruimte weggeven en vlak voor rust moet Marvin van Tienen redding brengen als Doesburg volkomen vrij voor hem opduikt. Toch wordt het nog voor rust gelijk als Birger Martens een mannetje of vier kan passeren en Doesburg de bal voor het inschieten levert: 2-2.

In de tweede helft zijn de meeste kansen voor Hoek. Zwaluwen heeft moeite met de snelheid van de aanvallers van Hoek. Er wordt over het doel heen geschoten of Van Tienen ligt in de weg. Toch komt de thuisploeg op winst te staan. Scheidsrechter Van de Ketterij geeft voordeel aan Guillaume Klinckemaillie en die schiet de bal onder Van Tienen door in het doel:3-2. Zwaluwen zet alles op de aanval en speelt met Van Tienen ver voor zijn goal. Daar maakt Hoek gebruik van. Bij een uitbraak wordt Josimar Pattinama bereikt net voor Van Tienen kan ingrijpen. De doelman wordt omspeelt en het is een gelopen koers:4-2. Zwaluwen probeert het nog wel. Het ziet Jerry Scholman overschieten en een schot van Merrelaar nog worden geblokt. Daarmee is de nederlaag een feit.

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sliedrecht. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Wesley de Heij, Tim Gudde, Leon Krznaric, Dennis van Rijn, Robin Hofman, Jesper Gudde, Jerry Scholman, Raoul Gillet, Ricardo Merrelaar, Jermay de Nijs (80. Joep Pranger)

 

Gerelateerd