Zwaluwen onderuit tegen Achilles Veen

17-04-2017 Sport Ernest Kegel

VOETBAL – Zwaluwen had vandaag een ‘off day’ tegen Achilles Veen. De tegenstander moest winnen om voor het kampioenschap te kunnen blijven gaan en liet dat ook zien. Bij Zwaluwen was er niets zichtbaar van de goede prestatie afgelopen zaterdag tegen Ajax. Er werd fout op fout gestapeld en zodoende viel de 0-4 nederlaag nog laag uit.

Al na tien minuten is het raak. Leon Krznaric treedt weifelend op en de 0-1 ligt al in het net. Dan redt Marvin van Tienen tot drie keer toe tijdens een één op één situatie, maar laat vervolgens na een corner de bal los: 0-2. Twee minuten later is er rood voor Krznaric. Tijdens een duel gaat zijn tegenstander onderuit en rolt door. Krznaic probeert er overheen te stappen maar raakt zijn tegenstander. Rood oordeelt scheidsrechter Ruperti. Hij is de enige die die mening is toegedaan. Ook de spelers van Achilles zien geen opzet, maar daar heeft Zwaluwen niets aan. Deze belachelijke beslissing beïnvloedt de rest van de wedstrijd en mogelijk ook het vervolg van dit seizoen.

In de tweede helft werkt Zwaluwen hard, maar ook de derde tegengoal is een blunder van formaat. Achilles creëert nog zes grote kansen en scoort daaruit nog twee keer. Een einduitslag van 0-4, die ook hoger had kunnen uitvallen. Aanstaande zaterdag komt Noordwijk op bezoek en zal Zwaluwen revanche kunnen nemen. De aanvang is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

 

Gerelateerd